VIDEO Fenomenul anului pe internet: ce este de fapt "Harlem Shake"?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai populară variantă a dansului are peste 6 milioane de vizualizări
Cea mai populară variantă a dansului are peste 6 milioane de vizualizări

Un dans care a înnebunit internetul pare a fi principalul favorit pentru a deveni deja simbolul internetului pe 2013. La fel cum “Gangnam Style”, cu mişcările sale energice, a câştigat internetul în 2012, Harlem Shake pare a fi fenomenul anului.

Ce e Harlem Shake de fapt? Este un dans care a pornit din cartierul Harlem în 1981. Mişcările au devenit populare în 2001 când G-Dep a dansat Harlem Shake în videoclipul “Let’s Get it”, iar originile sale se află în Etiopia, precursorul lui Harlem Shake fiind Eskista.

Dar pare că dansul şi-a atins adevăratul potenţial într-un mod care poate părea lipsit de sens, aşa cum sunt multe meme-uri pe internet, adică simboluri culturale. Pe 22 mai 2012 muzicianul Baauer a lansat o variantă electronică a cântecului. La începutul lui februarie anul acesta, nebunia a început.

Astfel, în videoclipurile de pe YouTube se poate vedea o singură persoană care dansează pe melodie pentru o scurtă perioadă, iar apoi toată lumea din cameră începe să danseze în cel mai haotic mod posibil.

Puteţi vedea un playlist cu mai multe variante de Harlem Shake dând click aici. 

Kevin Alloca, un reprezentant YouTube care se ocupă de trendurile de pe reţea  a realizat o scurtă analiză a acestui fenomen. Totul pare să fi început de la dansul unui vlogger (blogger video) numit Filthy Frank, iar un alt utilizator, SunnyCoastSkate a introdus forma dansului atât de ştiută acum.

Din acel moment, pe YouTube au fost urcate 12.000 de variante ale dansului, iar ele au fost văzute deja de 44 milioane de ori. În continuare, 4.000 de video-uri sunt urcate în fiecare zi.

Cea mai vizualizată variantă a fost realizată de Maker Studios, dar şi alte instituţii au decis să-şi filmeze angajaţii în cadrul acestui ritual dubios. Puteţi vedea mai jos variantele BuzzFeed şi Maker Studios. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite