VIDEO „Autostopistul galactic”, sărbătorit de Google printr-un Doodle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google se deschide astăzi cu simboluri care amintesc de "Ghid"
Google se deschide astăzi cu simboluri care amintesc de "Ghid"

Pagina de start a motorului de căutare Google îi aduce astăzi un tribut lui Douglas Adams, autorul seriei „Ghidul autostopistului galactic". Astfel, Google marchează 61 de ani de la naşterea scriitorului.

Doodle-ul este o colecţie de simboluri pe care pasionaţii cărţilor lui Adams le vor putea recunoaşte cu uşurinţă. Prosopul lui Ford Prefect, cana de ceai a lui Arthur Dent sau micul Android paranoic. De asemenea, există şi o versiune a ghidului în sine, care arată în versiunea Google foarte asemănător cu un Kindle.

"Ghidul autostopistului galactic" a început sub forma unor comedii radiofonice la BBC, în 1978. Apoi a devenit o serie de cinci cărţi care s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare.

Romanele sale au fost descrise ca o trilogie în cinci părţi. De-a lungul timpului, aventurile au luat diverse forme, dar în general urmăresc acelaşi scenariu clasic, marcat de personajele principale Ford Prefect şi Arthur Dent. După cum e descrisă cartea pe GoodReads.com, "La câteva secunde înainte ca Pământul să fie demolat pentru o autostradă galactică, Arthur Dent este salvat de Ford Prefect. Împreună ei pornesc într-o călătorie spectaculoasă prin timp şi spaţiu".

După trilogia lui Adams s-a făcut şi un film în anul 2005, cu Mos Def, Sam Rockwell şi Martin Freeman. De asemenea, în 1981 a existat o mică serie la televiziunea britanică. 

Douglas Adams a murit în 2001, la doar 49 de ani şi a fost un fan Apple şi Pink Floyd. Chiar ultimul album al legendarei formaţii britanice a fost dat de către Adams, "The Division Bell", din cuvintele melodiei "High Hopes".

De asemenea, Adams a fost un mare fan Apple. A cumpărat un Macintosh în 1984 şi nu s-a mai despărţit niciodată de firma fondată de Steve Jobs. Se spune că a fost primul britanic care a cumpărat un Apple.

Despre Google Doodle, puteţi citi o poveste pe larg scrisă în ziarul "Adevărul" la finalul anului trecut. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite