Un nou serviciu de stocare online declară război hard disk-urilor. Ce oferă Bitcasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seriviciul Bitcasa oferă spaţiu nelimitat de stocare pentru numai 99 dolari pe an
Seriviciul Bitcasa oferă spaţiu nelimitat de stocare pentru numai 99 dolari pe an

Serviciul de stocare în cloud Bitcasa a fost lansat oficial, miercuri, după luni de testare. Bitcasa vine cu o ofertă competitivă, oferind 10 GB de spaţiu de stocare gratuit, mai mult decât majoritatea jucătorilor de pe piaţă. Asta nu este, totuşi, singurul avantaj pe care îl aduce serviciul.

Pentru utilizatorii care au nevoie de mai mult spaţiu de stocare, Bitcasa vine cu o ofertă imbatabilă: 69 dolari pe an pentru spaţiu nelimitat. Oferta se va schimba după sfârşitul lunii februarie iar preţul va fi de 99 dolari pe an.

Compatibilitate

Clienţii Bitcasa vor putea accesa serviciul cu ajutorul programelor speciale pentru Windows şi Mac şi prin aplicaţiile pentru sistemele de operare mobile Android, iOS şi Windows Phone. Există, de asemenea, şi o versiune beta pentru Linux.

Encripţia datelor

Bitcasa se ia la trântă cu serviciul lansat recent de Kim Dotcom, Mega. Bitcasa oferă clienţilor săi encripţia locală a datelor, astfel informaţiile stocate în cloud sunt protejate. Singurul plus pe care serviciul lui Dotcom îl adduce este spaţiul oferit gratuit şi anume 50 GB.

Stocare nelimitată

Cu toate astea, Bitcasa surclasează serviciile celor de la Google şi Microsoft. Google Drive oferă 5GB spaţiu gratuit iar Sky Drive oferă 7 GB. Pentru spaţiu suplimentar, Google taxează utilizatorii cu 59,88 dolari pe an pentru 100 GB iar Microsoft cere 50 dolari pentru acelaşi spaţiu.

"Hard disk-urile au murit"

Directorul Executiv Tony Gauda a declarat, pentru MarketWatch, că Bitcasa vrea să facă trecerea de la stocarea clasică, pe hard drive, la stocarea în cloud.

“Când am înfiinţat compania, am vorbit despre spaţiile de stocare externe cu probleme şi taxele absurde pentru serviciile de stocare online. Cred că prin lansarea serviciului Bitcasa Infinite Drive, hard disk-urile au murit”. 

Toate foldere de pe computerele utilizatorilor care au ales versiunea plătită pot fi sincronizate cu serviciul Bitcasa. În Windows, de exemplu, putem copia direct un folder în clientul Bitcasa sau putem folosi opţiunea de “mirror” care va sincroniza constant orice schimbări aduse conţinutului folderului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite