Un nou echipament de stabilizare a camerelor video ar putea revoluţiona industria cinematografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul suport de stabilizare a camerelor video ar putea schimba industria video. FOTO Captură/Vimeo
Noul suport de stabilizare a camerelor video ar putea schimba industria video. FOTO Captură/Vimeo

Stabilizarea unei camere video pentru a filma o scenă perfectă este dificilă, dar câţiva oameni au de gând să schimbe acest lucru. Ei au inventat un nou dispozitiv de stabilizare a camerelor video şi s-ar putea dovedi mai bun decât orice există pe piaţă în acest moment.

Noul dispozitiv de stabilizare, denumit de creatori MōVI, a fost creat de Freefly, companie recunoscută pentru dronele sale şi pentru echipamentele de stabilizare a imaginii. Produsul a fost testat de Vincent LaForet, câştigător al premiului Pulitzer, regizor şi fotograf, notează Gizmodo. El a publicat pe contul său de Vimeo o demonstraţie a ceea ce poate face MōVI, iar rezultatul final, un scurtmetraj, este impresionant.

image

Cei mai mulţi în industria cinematografică folosesc sistemele companiei Steadicam, dar MōVI s-ar putea dovedi o alternativă mai rapidă, mai sigură şi care livrează rezultate mai bune. Testul făcut de echipa Freefly trece camera prin toate situaţiile aparent banale, dar care pot distruge un film.

Spre exemplu, una dintre actriţele din scurtmetraj este urmărită în timp ce coboară pe scări, o alta este urmărită până ajunge la taxiul său şi câtva timp după ce s-a urcat în maşină. Alte câteva cadre sunt filmate din elicopter. Rezultatul final este disponibil pe Vimeo, pe contul lui Vincent LaForet, iar mai jos este disponibil un material video care prezintă etapele creării filmului.

De ce este mai bun sistemul MōVI? Pentru că utilizarea e mai uşoară, greutatea e redusă şi consumă mai puţin timp filmarea unor scene complicate. MōVI se bazează pe stabilizarea cu ajutorul unui giroscop. În sine, sistemul este destul de simplu. La bază este o anumită greutate, iar camera va fi mereu stabilizată cu ajutorul gravitaţiei, pentru că frecarea cu suportul este redusă foarte mult.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite