Un miliard de conturi Yahoo au fost afectate de un atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
yahoo mail

Compania Yahoo a anunţat miercuri că a identificat o breşă de securitate care a avut loc în anul 2013 şi care a afectat mai mult de un miliard de conturi de utilizator, scrie BBC.

Yahoo a precizat, într-o declaraţie, că atacul pare separat de breşa dezvăluită în luna septembrie, conform căreia aproximativ 500 de milioane de conturi au fost accesate în 2014, însă nu a fost în măsură să identifice intrusul asociat cu furtul.

Yahoo a declarat că printre informaţiile furate se regăsesc nume, adrese de e-mail, numere de telefon, date de naştere, parole trunchiate şi, în unele cazuri, întrebări de securitate criptate sau necriptate şi răspunsuri.

Datele de plată ale cardurilor şi informaţiile privind conturi bancare nu au fost stocate în sistemul considerat a fi afectat, a declarat compania.

Compania, care este în curs de preluare de către operatorul de telefonie mobilă Verizon, a declarat că lucrează îndeaproape cu poliţia şi autorităţile.

Atunci când Yahoo a dezvăluit în luna septembrie încălcarea de date din 2014, compania a declarat că informaţiile au fost „furate de ceea ce noi credem că este un actor sponsorizat de stat”. Yahoo nu a spus ]ns[ ce ţară este responsabilă.

Atacul a avut loc în 2014, iar Yahoo a fost pusă sub presiune pentru a dezvălui de ce a durat atât de mult ca încălcarea să fie făcută publică.

Însă cel mai nou atac ridică întrebări cu privire la achiziţia Yahoo de către Verizon, tranzacţie în valoare de 4,8 miliarde de dolari, respectiv dacă operatorul de telefonie mobilă din SUA va încerca să modifice sau să abandoneze oferta.

În cazul în care atacurile provoacă o reacţie a utilizatorilor împotriva Yahoo, serviciile companiei nu ar fi la fel de valoroase pentru Verizon.

Într-o declaraţie, Verizon a precizat că va evalua situaţia, în timp ce Yahoo investighează, şi va revizui „noua situaţie înainte de a ajunge la orice concluzii”.

Yahoo a declarat, miercuri, că utilizatorii trebuie să îşi schimbe parolele şi întrebările de securitate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite