Ultimele statistici ale Facebook ne arată o reţea socială imensă şi foarte profitabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook a ajuns cea mai mare „ţară“. FOTO Facebook/Mark Zuckerberg
Facebook a ajuns cea mai mare „ţară“. FOTO Facebook/Mark Zuckerberg

Pentru primele trei luni din acest an, Facebook a raportat o creştere pe toate planurile, în special pentru profit.

Până pe 31 martie, Facebook a adunat 1,94 miliarde de utilizatori activi lunar, adică mai mare cu 300 milioane decât în urmă cu aproximativ un an. În medie, zilnic, 1,28 miliarde de persoane îşi accesează contul de Facebook. Când vine vorba de bani, încasările companiei au depăşit opt miliarde de dolari, în creştere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Profitul net pe aceeaşi perioadă a fost de trei miliarde, o creştere de 76% faţă de anul trecut.

Majoritatea banilor încasaţi de Facebook, ca la majoritatea companiilor cu servicii online, vin din reclame. În cazul reţelei sociale, conduce segmentul mobile, cu aproximativ 85%. Totodată, nu e doar facebooki.com care aduce bani, ci şi aplicaţiile cumpărate sau dezvoltate în timp. De exemplu, circa 200 de milioane de utilizatori de Instagram folosesc funcţia Stories (mai mult decât Snapchat), iar noul status interactiv din WhatsApp a fost utilizat de 175 de milioane de persoane.

Totodată, Facebook Messenger are peste 1,2 miliarde de utilizatori şi recent a primit opţiunea de jocuri instant. Asta se va traduce în timp în şi mai mulţi bani de la dezvoltatori şi jucători. Facebook susţine că investiţiile majore vor fi în streaming live şi în achiziţia de drepturi de distribuţie pentru conţinut video original.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite