Uber te va conduce acasă cu maşini autonome: ce se întâmplă cu şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile autonome ale Uber vor circula în SUA prima dată.
Maşinile autonome ale Uber vor circula în SUA prima dată.

Uber a dat peste cap taximetria şi acum se pregăteşte să facă ceva similar şi cu şoferii: îi va înlocui cu computere şi maşini care se conduc singure.

Uber a debutat în Statele Unite ale Americii şi tot acolo, în Pittsburgh, va lansa serviciul de curse cu maşini care se conduc singure. Automobilul va preluat aleatoriu clienţii şi ar trebui să fie pe străzi încă din această lună. Şi chiar dacă SUA sunt mai avansate în ceea ce priveşte acceptarea maşinilor autonome, cele deja pe străzi trebuie să fie asistate de oameni.

Ale Uber vor putea fi controlate de la distanţă de operatori umani, atunci când este cazul. Trebuie să ştii însă că dacă ajung în Pittsburgh ai putea ajunge într-una dintre maşinile acestea, iar flota iniţială e compusă din modele Volvo XC90. Ai şi o veste bună: dacă vine o maşină autonomă, respectiva cursă va fi gratuită. Pe bancheta din spate va fi instalată o tabletă cu informaţii despre automobil.

Nu este o coincidenţă că Uber lansează maşinile aici, pentru că le tot testează încă din 2014. Totuşi, directorul Uber spune că oamenii n-ar trebui să-şi facă griji că rămân fără locuri de muncă. „Dacă luăm un oraş precum San Francisco, unde avem 30.000 de şoferi şi plănuim să ajungem la un milion de maşini pe străzi. Dar când ajungi la un milion, tot ai nevoie de oameni în paralel sau chiar în maşină. Motivul e că sunt locuri în care automobilele autonome nu pot ajunge sau sunt condiţii pe care nu le pot gestiona. (...) În această reţea de un milion de maşini, tot vom avea 50-100.000 de şoferi“, a spus acesta.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite