Uber, spaima taximetriştilor, a găsit o soluţie pentru a intra în legalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber va intra în legalitate în Germania
Uber va intra în legalitate în Germania

După ce serviciile sale au fost interzise pe teritoriul Germaniei din cauza absenţei licenţelor de taxi cerute, Uber plănuieşte să intre în legalitate din această vară, printr-un precedent periculos pentru companie.

În Germania, autorităţile au decis, după o luptă legală de durată, că serviciile Uber încalcă legea taximetriei şi că şoferii care folosesc aplicaţia trebuie să aibă licenţe de transport. Uber a fost interzis în două oraşe din Germania, iar din vară plănuieşte să lanseze un serviciu diferit.

Astfel, unul dintre şefii companiei a declarat că Uber va finanţa licenţele de taximetrie necesare şoferilor, care costă între 109 euro şi 200 de euro. Fabien Nestmann, unul dintre reprezentanţii Uber Germania, a spus că şoferii vor trebui să ţină cursurile necesare, dar dacă vor să folosească aplicaţia, Uber va investi în licenţe.

"Vom plăti între 150 şi 200 de euro pentru ca partenerii noştri să primească licenţa de la Camera de Comerţ", a declarat Nestmann pentru revista "Wirtschafts Woche". Cel mai probabil serviciul va fi oferit sub programul UberX, care operează şi la Bucureşti de două luni.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/uber-in-romania" target="_blank">View the story "Uber în România" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite