Twitter ridică ziduri în faţa hackerilor: autentificarea nu va mai fi la fel de simplă ca în trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
250.000 de utilizatori au avut parolele compromise săptămâna trecută
250.000 de utilizatori au avut parolele compromise săptămâna trecută

Twitter reacţionează după ce a fost atacată de hackeri şi 250.000 de conturi au fost compromise şi plănuieşte să îşi crească securitatea prin adoptarea unei autentificări în doi paşi.

Vineri, reţeaua de microblogging a anunţat printr-un post pe blogul companiei că a identificat o pătrundere ilegală în interiorul datelor utilizatorilor. "Am identificat un atac în timp ce se petrecea şi am putut să-l oprim. Cu toate acestea, am identificat că hackerii au furat toate datele de autentificare pentru 250.000 de utilizatori", a mai scris Bob Lord, directorul de securitate la Twitter. 

Se pare însă că Twitter vrea să rezolve astfel de situaţii, deşi utilizatorii şi-au putut recupera parolele şi şi-au putut seta unele noi, reţeaua pregăteşte o mutare de creştere a securităţii. 

Twitter are un post liber pentru un inginer software care va avea responsabilitatea programării unor opţiuni de securitate, cum ar fi autentificare în mai mulţi paşi şi detecţia autentificării frauduloase. 

Ultima îmbunătăţire de securitate la Twitter, potrivit "Information Week", a venit în 2012, când a trecut pe protocolul HTTPS, cel securizat, care a întărit protecţia legăturii dintre utilizatori şi site. O autentificare în doi paşi ar îmbunătăţi protecţia pe reţeaua de microblogging şi ar putea opri potenţialii hackeri. Twitter ar lua drumul Google şi Dropbox, care au adăugat astfel de măsuri de securitate. De obicei, vorbim de o parolă şi de un cod de securitate generat prin SMS. 
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite