Tot nu suntem în siguranţă: peste 300.000 de servere, afectate în continuare de Heartbleed

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu două luni, un inginer de la Google descoperea, din greşeală, o eroare de programare care s-a dovedit că a pus securitatea tuturor utilizatorilor de Internet în pericol. Potrivit The Verge, vulnerabilitatea încă nu a fost rezolvată în totalitate.

Poate că nu se mai vorbeşte mult despre Heartbleed, dar asta nu înseamnă că eroarea nu mai persistă. Expertul în securitate Robert David Graham a descoperit că încă mai sunt 309.197 de servere care nu sunt deloc sigure în faţa atacurilor cibernetice.

Imediat după ce a fost descoperită vulnerabilitatea, pe 10 aprilie, Graham a anunţat că descoperise peste 600.000 de servere afectate. La o lună după ce anunţul fusese făcut, numărul computerelor infectate scăzuse la 318.239.

Totuşi, în ultima lună, numai 9.042 din acele servere au primit patch-uri care să le protejeze împotriva Heartbleed. Acest lucru este îngrijorător, deoarece înseamnă că site-urile mai mici nu au grijă de securitatea utilizatorilor lor.

Având în vedere acest lucru, putem presupune că multe colţuri ale Internetului vor rămâne vulnerabile mult timp de acum înainte. Pericolul este mult mai mare acum, deoarece eroarea Heartbleed a fost făcută publică. Hackerii se pot folosi de ea pentru a fura parola, chei de criptare şi alte informaţii sensibile.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite