Tenda TX27 Pro, ce înseamnă viteze Wi-Fi 6E [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenda TX27 Pro este un router tri-band gigabit Wi-Fi 6E destinat pentru gaming sau celor care caută în general performanță și are o rată simultană teoretică de transfer de până la 5665 Mbps (6 GHz: 2402 Mbps, 5 GHz: 2402 Mbps, 2,4 GHz: 861 Mbps).

Router Tenda TX27 Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu
Router Tenda TX27 Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu

TX27 Pro este echipat cu 5 antene externe și 7 module FEMS, semnalul Wi-Fi pătrunde mai bine prin pereți și acoperă distanțe mai mari. Procesorul quad-core Broadcom de 1,7 GHz, oferă putere de calcul ridicată și funcționare stabilă. Tehnologiile OFDMA și MU-MIMO permit mai multor dispozitive să se conecteze la internet simultan, îmbunătățind eficiența transmisiei și reducând întârzierile.

image

Router-ul TX27 Pro oferă semnal Wi-Fi puternic și fiabil în întreaga casă, suportând tehnologii avansate Wi-Fi 6E, precum BSS Coloring. Funcția Wi-Fi+ permite conectarea ușoară a mai multor dispozitive TX27 Pro în rețea, asigurând o experiență de Wi-Fi de mare viteză în unitățile mai mari. Atunci când apar probleme de rețea, puteți utiliza funcția de optimizare din aplicație pentru remediere.

Înainte de a trece mai departe să aruncăm o privire asupra dispozitivului și conținutului cutiei.

Cutia conține: router-ul, adaptor de priză, cablu de rețea și uin ghid de utilizare.

O privire prin aplicația Tenda Wi-Fi, din care controlezi routerul TX27 Pro, rețeaua are numele E5BAE0 și ai opțiuni pentru fiecare bandă separat, să combini 2,4GHz cu 5GHz sau să le combini pe toate 3 ( 2,4GHz, 5GHz, 6GHz).

În plus față de setările de bază sunt și alte setări utile pentru un router modern: Guest Network, Parental Control, Blacklist etc. Pentru o privire asupra tuturor specificațiilor /setărilor intră aici.

image

Am făcut testele cu SpeedTest și Fast pe ultima variantă, cu toate 3 împreună ( 2,4GHz, 5GHz, 6GHz) și iată rezultatele. Smartphone cu Android (sus), smartphone cu iOS (mijloc) și laptop cu Windows 11(jos). 

image

Toate 3 dispozitivele de test sunt de nivel flagship, noi, lansate în 2023. Testul e făcut pe un abonament Digi gigabit, într-un apartament de bloc în care mai sunt două routere Wi-Fi6 active și în jur multe alte routere de la vecini. După aceste rezultate și precizări nu mai e nimic de zis, mă opresc aici.

Doar prețul, Tenda TX27 Pro se găsește în magazinele locale la un preț cuprins între circa 700lei și 1000 de lei. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite