Tenda Nova MW6, router wireless mesh pentru casă şi birou [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Tenda Nova MW6 e al doilea router wireless mesh testat, după Tenda Nova MW3, şi promite acoperire mare plus viteză superioară. Mai exact, un singur nod, acoperă o suprafaţă de 165 de metri pătraţi conform producătorului.

Aşa că dacă achiziţionezi setul de 3, teoretic vei obţine o acoperire de aproape 500 de metri pătraţi. Deci e bun pentru case mari, chiar şi pentru birouri. 

Nova MW6 are standard Wi-Fi 802.3 şi 802.3u, două porturi LAN RJ-45, un port WAN, securitate WPA2-PSK, rată de transfer pe fir 10 / 100 / 1000 Mbps, viteza pe wireless 2.4 Ghz poate urca pâna la 300 Mbps, iar pe 5 Ghz până la 867 Mbps. 

Testele au fost realizate pe o singură unitate. De la primul contact cu echipamentul se cunoaşte că e o treaptă peste MW3. Am băgat cablul de reţea în el, l-am conectat la priză şi a funcţionat. 

Am instalat aplicaţia de Android Tenda Wifi ( aici cea pentru iOS), m-am conectat la dispozitiv folosind datele inscripţionate pe spatele lui, am schimbat userul şi parola şi m-am familiarizat cu meniul care e simplu, accesibil. Am făcut update de firmware din meniul aplicaţiei şi n-am întâmpinat probleme.

Dacă ai mai multe cuburi, e bine să ştii că odată băgate în priză se vor conecta automat la cel de bază (primary node), în care e introdus cablul de reţea. 

Tenda Nova MW6 colaj meniu aplicatie

Am un abonament de internet prin cablu cu viteza maximă download 300 Mbps / upload 150 Mbps.

Aşa că o parte a rezultatelor a fost surprinzătoare. Am folosit pentru test două dispozitive smartphone.

Tenda Nova MW6 FOTO Adrian Pogîngeanu

Viteză medie pe smartphone reţea wireless 2.4 Ghz măsurată cu aplicaţia Speedtest după 6 măsurători (stânga) a fost la download 54 Mbps / upload 48 Mbps. Nimic neobişnuit până aici.

Viteză medie pe smartphone reţea wireless 5 Ghz măsurată cu aplicaţia Speedtest după 6 măsurători (dreapta) a fost la download 325 Mbps / upload 329 Mbps.

Tenda Nova MW6 rezultate wireless

Am coborât un etaj şi cifrele sunt:

download 19 Mbps / upload 16 Mbps (2.4 Ghz)

download 37 Mbps / upload 10 Mbps (5 Ghz).

Am coborât 2 etaje şi măsurătorile au arătat:

download 7 Mbps / upload 11 Mbps (2.4 Ghz)

download 16 Mbps / upload 5 Mbps (5 Ghz).

Tenda Nova MW6 FOTO Adrian Pogîngeanu

Apoi am mers în faţa blocului, sunt la circa 40 de metri distanţă de router şi conectat pe wireless 2.4 Ghz îmi arată semnal bun (good). Revenind la cifre:

download 8 Mbps / upload 10 Mbps (2.4 Ghz)

download 23 Mbps / upload 11 Mbps (5 Ghz).

Tenda Nova MW6 FOTO Adrian Pogîngeanu

Ei bine, îmi place Tenda Nowa MW6, în primul rând pentru uşurinţa configurării, dar şi pentru aspect. Tenda Nova MW6 aduce a piesă de artă contemporană, viteza de transfer îl face extrem de util şi preţul, interesant, o unitate costă pe Amazon 79 de euro, setul de trei, 169 de euro.

 

 

 

 

 

 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite