Studiul Motorola: 48% dintre români  intenţionează să achiziţioneze un telefon 5G în următorul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moto G 5G Plus FOTO Andrei Brînduşescu
Moto G 5G Plus FOTO Andrei Brînduşescu

Motorola a prezentat rezultatele unui studiu, realizat împreună cu compania de cercetare Cult Market Research, despre modul în care se raportează românii la funcţionalităţile 5G ale telefoanelor mobile.

Studiul arată că 48% dintre respondenţi intenţionează să-şi achiziţioneze un telefon nou în următorul an pentru a avea acces la 5G. Intenţia de achiziţie este mai crescută în rândul persoanelor cu vârste între 30-41 de ani şi a celor de gen masculin.

În plus, pentru 85% dintre aceştia, viteza mai mare a internetului este principalul criteriu în dorinţa de a achiziţiona un smartphone echipat 5G.

Studiul realizat de Cult Market Research la cererea Motorola relevă o serie de aşteptări de la tehnologia 5G:

  • 33% dintre respondenţi ar trece pe reţeaua 5G imediat ce ar fi disponibilă, în timp ce 24% ar trece doar dacă nu ar avea altă alternativă
  • 43% dintre ei ar face această schimbare dacă ar avea mai multe informaţii sau dacă mai mulţi cunoscuţi ar utiliza conectivitatea 5G
  • Respondenţii consideră că adoptarea tehnologiei 5G va conduce, în principal, la navigarea mai rapidă pe internet (65%), la o calitate mai bună a apelurilor video (55%) şi la facilitarea telemuncii (34%)
  • Caracteristicile cele mai importante pentru achiziţionarea viitorului smartphone, comparativ cu smartphone-ul actual sunt: acoperirea mai bună a internetului (77% dintre respondenţi) şi viteza mai mare a internetului (74%). Deşi cele două criterii sunt considerate beneficii importante ale tehnologiei 5G, criteriul specific reprezentat de capabilitatea 5G este considerat important de 54% dintre respondenţi.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie, pe un eşantion de 500 de persoane, reprezentativ la nivelul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani din România, care deţine un smartphone conectat la internet. Marja de eroare maximă tolerată a eşantionului este de ±4,38%, la un nivel de încredere de 95%.

Puterea noii generaţii 5G permite descărcarea filmelor în doar câteva secunde, streaming de gaming online fără lag şi oferă impresia unei conversaţii reale în timpul video call-urilor. În comparaţie cu 4G, 5G oferă o lăţime de bandă mai mare, o latenţă mai mică şi un timp de întârziere redus.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite