Statele Unite au spus că împreună cu partenerii au eliminat o reţea de hackeri din Rusia

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Statele Unite, împreună cu Marea Britanie, Germania şi Ţările de Jos, au reuşit să oprească activităţile unui „botnet” care se presupune că se află în Rusia (o reţea largă de calculatoare controlate de hackeri) numită RSOCKS. Acest lucru a fost anunţat joi de Departamentul de Justiţie al SUA.

„Departamentul de Justiţie al SUA, împreună cu partenerii de aplicare a legii din Germania, Ţările de Jos şi Regatul Unit, au distrus infrastructura unui botnet rusesc cunoscut sub numele de RSOCKS, care a spart milioane de computere şi alte dispozitive electronice din întreaga lume”, se arată în comunicat.

„În cursul acestei operaţiuni, a fost lichidată o organizaţie criminală avansată situată în Rusia, care era implicată în hacking cibernetic în Statele Unite şi în alte ţări”, a declarat agentul FBI Stacey Moya, care este implicată în acest caz.

Operaţiunea de combatere a reţelei de hackeri a început în 2017. Apoi, autorităţile americane au descoperit că infractorii cibernetici au putut sparge aproximativ 325 de mii de dispozitive electronice. Agenţia nu a dezvăluit încă numele posibililor inculpaţi în caz, care este instrumentat în Districtul de Sud al Californiei.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite