Spionii americani sunt acum şi oficial pe Twitter şi Facebook - CIA stârneşte controverse pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Central Intelligence Agency FOTO NBC News
Central Intelligence Agency FOTO NBC News

Agenţia Centrală de Informaţii din Statele Unite şi-a făcut conturi pe reţelele socialeTwitter şi Facebook, relatează AFP.

"Nu putem nici să dezminţim, nici să confirmăm că acesta este primul nostru mesaj pe Twitter", au scris cei din echipa de comunicare de la CIA, într-un mesaj postat vineri.

image

Deja prezentă pe Flickr şi YouTube, agenţia şi-a creat conturi pe aceste reţele sociale "pentru a iniţia un dialog direct cu opinia publică şi pentru a furniza informaţii privind misiunea CIA şi istoria sa", explică directorul agenţiei, John Brennan, într-un comunicat.

În mesajele care vor fi postate de CIA vor lipsi însă informaţii despre secrete de spionaj, fiind publicate rareori comunicate oficiale.

Publicând pe Facebook o fotografie cu sediul său în Virgina, în estul Statelor Unite, CIA a evocat în primul său statut a 70-a aniversare de la debarcarea aliaţilor în Normandia. "CIA îi onorează pe americanii curajoşi, care au luptat şi au marcat acea zi în istorie", afirmă Agenţia Centrală de Informaţii.

Profilul de Twitter al CIA poate fi accesat aici. 

Profilul de Facebook se găseşte aici. https://www.facebook.com/Central.Intelligence.Agency

Răspunsuri dure

Directorul Amnesty International, Zeke Johnson, nu este atât de amuzat de tweet-ul CIA. “Ar fi fost amuzant dacă agenţia nu ar fi implicată în tortură şi execuţii extrajudiciare. Ar trebui să facă mai multe eforturi în zona legii, decât în social media. Adevărul despre torturi şi atacurile cu drone ar trebui spus public”, a declarat acesta.

De asemenea, revista "NY Review of Books" a avut câteva lucruri de spus despre tortura practicată de CIA. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite