Sony lansează noua cameră de vlogging ZV-1, precum şi o cameră compactă 4K

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ZV-1 este concepută pentru a satisface nevoile creatorilor de conţinut, în timp ce AX43 vine cu tehnologii avansate de stabilizare a imaginii.

ZV-1

Aceasta este noua cameră uşoară, de tip ”all-in-one” destinată vloggerilor, mai ales celor care filmează în general cu telefonul mobil. Camera cântăreşte doar 294 de grame şi vine cu un senzor CMOS de 1 inci, care are 20,1MP. În ceea ce priveşte obiectivul, acesta vine cu o deschidere a diafragmei de f/1.8, iar distanţa focală este de la 24 la 70mm.

Interesant este faptul că ZV-1 beneficiază de aceeaşi tehnologie de autofocus pe care o găsim pe camerele Alpha ale Sony. Astfel, focusul va fi făcut automat pe ochii celui care se filmează. De asemenea, există două moduri diferite de background bokeh, între care utilizatorii vor putea schimba printr-o simplă apăsare de buton, în funcţie de nevoile lor, fără a ieşi din focus.

Imagine indisponibilă

Pentru a concretiza faptul că acesta este un dispozitiv dedicat creatorilor de conţinut, Sony a adăugat pe spate şi un buton special, care include setarea Product Showcase. Aceasta permite tranziţia rapidă între faţa subiectului şi un obiect, plasat în faţa lentilei, pe care vlogger-ul doreşte să îl arate urmăritorilor săi.

ZV-1 are un ecran rabatabil în lateral, pentru ca utilizatorul să verifice constant imaginea. De asemenea, dispune şi de un jack de 3,5mm, pentru cei care vor să conecteze un microfon extern şi este livrată cu un accesoriu împotriva vântului, care limitează interferenţele cauzate de acesta. Camera are totuşi şi un microfon integrat, care captează sunetul din 3 direcţii şi permite focusare pe vocea subiectului.

În sfârşit, în ceea ce priveşte calitatea, camera va putea filma până la 4K în 30 de cadre pe secundă, pe o durată de 5 până la 30 de minute (în funcţie de setările de temperatură). Autonomia este însă puţin cam mică, de doar 45 de minute.

FDR-AX43

Cealaltă cameră anunţată astăzi de Sony este un Handycam 4K , cu tehnologie SteadyShot, care permite filmarea naturală, la calitate înaltă. AX43 este de asemenea destinată creatorilor de conţinut, însă este recomandată şi celor care vor să filmeze clipuri în vacanţă.

Printre funcţionalităţile sale se numără:

  • ecran rabatabil pentru a verifica filmarea în mod constant;
  • senzor CMOS 1/2.5;
  • tehnologie SteadyShot, pentru filmare stabilizată atunci când mergi, alergi sau foloseşti zoom-ul la maxim;
  • zoom optic 20x şi zoom Clear Image 30x pentru filmare 4K (40x pentru filmare HD);
  • autofocus rapid;
  • microfon integrat;
  • autonomie a bateriei de până la 235 de minute.
Imagine indisponibilă

Sony ZV-1 va fi disponibilă în Europa începând cu luna viitoare, pentru aproximativ 800 de euro.

Sony FDR-AX43 va fi disponibilă în Europa începând cu iulie 2020, pentru aproximativ 700 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite