Sony lansează HT-A9, sistem de boxe cu sunet spaţial 360

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boxe Sony HT-A9.
Boxe Sony HT-A9.

Sony prezintă sistemul de boxele HT-A9, cu sunet spaţial 360, pentru televizoare, smartphone şi alte dispozitive compatibile.

Funcţia Sound Field Optimization măsoară în mod inteligent înălţimea relativă şi poziţia fiecărei boxe şi sintetizează undele de sunet, astfel încât să creeze 12 boxe „fantomă”, adică percepţia unui sistem de 12 difuzoare din 4 boxe, construind astfel sunet 360.

Pentru a activa Sound Field Optimzation, utilizatorii pot să intre în meniul Home, în secţiunea Easy Setup de pe ecranul televizorului.

Utilizatorii pot experimenta sunet cinematic surround cu suport Dolby Atmos and DTS:X pe HT-A9.

Boxele se conectează wireless la un sistem, lucru care elimină necesitatea cablurilor amplasate în sufragerie.

Boxele dispun de unităţi X-Balanced care au o formă dreptunghiulară pentru a maximiza zona diafragmei, oferind astfel un bass mai bogat, menţinând presiunea sunetului şi claritatea vocală. De asemenea, boxele dispun şi de un woofer de tip Wide Directivity care are un efect de cavitate redus prin minimizarea adâncimii, datorită formei concave. 

cesta funcţionează alături de tweeterul de tip Soft Done de 19mm pentru a reproduce sunete clare şi naturale la frecvenţe înalte. Boxele dispun şi de margini atent finisate, pentru a reduce difracţia sunetului.

Adăugarea unui subwoofer optional pentru gestionarea frecvenţelor joase permite sistemului să reproducă sunetul cu mai mult impact şi putere. Pentru aceasta sunt disponibile două modele:

  • SA-SW5 dispune de bass bogat la 300W printr-un driver de 180mm cu radiator pasiv. 
  • SA-SW3 are o putere de 200W de la un subwoofer bass reflex compact cu un driver de 160mm.

360 Reality Audio este disponibil prin Amazon Music HD, Deezer, nugs.net şi TIDAL. Boxele dispun şi de DSEE Extreme, care foloseşte Edge-AI pentru îmbunătăţi în timp real calitatea fişierelor comprimate.

Filmele şi jocurile sunt mai realiste datorită noului sistem surround HT-A9. Toată calitatea imaginii originale este păstrată atunci când utilizatorii redau conţinut cu ajutorul lui HT-A9, astfel încât aceştia se pot bucura de o imersiune cât mai mare. Gamingul este de asemenea mult mai palpitant şi realist cu HT-A9. Utilizatorii se pot bucura de divertisment în 8K HDR şi 4K 120, iar HT-A9 este de asemenea compatibil cu Dolby Vision.

Boxe Sony HT-A9

Împreună cu televizoarele BRAVIA compatibile, cu Acoustic Center Sync folosind cablul inclus în pachet, HT-A9 oferă imersiune audio-video. Cu Acoustic Center Sync, dialogul va fi redat exact din locul în care se află personajul pe ecran.

Utilizatorii pot accesa servicii populare de muzică precum Spotify şi pot asculta albumele preferate atât cu Chromecast, cât şi cu Apple Airplay 2; dee asemenea, utilizatorii se pot conecta la boxe prin intermediul dispozitivelor compatibile cu Bluetooth. Sau pot conecta boxele la internet cu Wi-Fi integrat pentru acces instant la servicii de muzică şi astfel pot reda muzică de pe dispozitivele aflate în reţea.

Modelul HT-A9 este compatibil cu dispozitive care dispun de Google Assistant cu Chromecast încorporat sau dispozitive care dispun de Amazon Alexa.mTot ce trebuie să facă utilizatorii este să adauge HT-A9 la grupul de boxe folosind aplicaţia Google Home pentru a reda muzică, pentru schimba volumul şi pentru a controla alte funcţii folosind doare comenzi vocale.

Boxe Sony HT-A9

HT-A9 dispune de cel mai nou design Omnidirecţional Block de la Sony. Forma cilindrică reprezintă o singură structură solidă care oferă sunet spaţial 360. Se potriveşte perfect lângă pereţi; culoarea gri perlat este făcută special pentru a se asorta cu pereţii, rafturi sau cu alte decoraţiuni de interior.

Sistemul de sunet surround este aproape gata de folosit chiar de când este scos din cutie – trebuie doar conectat la priză, la TV prin HDMI şi pornit.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite