Smartphone-uri inedite de la LG la Barcelona: cu balama, cu capac şi cu o carcasă transparentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Mobile World Congress 2015 sunt peste 2.000 de expozanţi şi 90.000 de participanţi. Printre standuri, am observat şi numeroase telefoane inedite pentru piaţa românească sau în general. Ne concentrăm pe cele de la LG.

Pe lângă marii producători de telefoane mobile, care au avut evenimente cu fast, unii producători sunt discreţi şi aduc lucruri interesante. De asemenea, standurile barceloneze sunt pline şi cu noutăţi pentru Europa, telefoane care au fost expuse prima oară la CES 2015, în Las Vegas.

Într-un alt text mi-ar plăcea să scriu despre numeroasele variaţiuni de telefoane chinezeşti observate, dar astăzi este rândul celor mai stranii terminale văzute. Concluzia mea e simplă: asiaticii se distrează bine, pentru că au telefoane mult mai diverse decât europenii.

Telefoanele de mai jos nu sunt neapărat noi sau inovatoare. Ele nu aduc tehnic nicio schimbare. Dar sunt o reinventare a trecutului. Dacă de obicei ne place să vă arătăm viitorul, acum lumea care a trecut ne-a interesat. 

LG FxO

În decembrie, un designer japonez aducea un telefon cu o carcasă transparentă, prin care se puteau vedea componentele. Telefonul se numeşte FxO, dar a trecut de la concept la realitate în mâinile LG, care l-a expus la standul său de … ciudăţenii.

E dotat cu sistemul de operare Firefox OS, dedicat terminalelor nu atât de puternice. E dedicat pieţei japoneze şi are un ecran HD de 4,7 inci şi un procesor mediu, Snapdragon 400. Memoria RAM e de 1,5 GB şi nu va veni în Europa.

Am pus mâna pe el şi deşi designul e interesant, calitatea materialului lasă de dorit şi se simte ca o jucărie, nu ca un telefon. Mai e şi destul de gros. De asemenea, faptul că se văd două componente nu e neapărat atractiv. Nu e ca în cazul unui ceas de precizie, cu multe componente vii. Din acest motiv, telefonul pare dintr-o altă generaţie, dar este un terminal inedit, aproape pentru colecţionari. În acelaşi timp, Firefox OS e un sistem de operare şchiop, dar funcţional dacă nu dorim să facem mare lucru pe un telefon.

LG Ice Cream Smart

Mai jos o galerie foto cu dispozitivul. Imaginile au fost făcute cu un Fuji Finepix X10 de la F64. 

Tot la standul LG ne-am întors în timp cu vreo 14 ani, la telefoane-portofel, aşa cum le ziceam când eram mici. E vorba de telefoane cu flip. Acesta avea butoane fizice, dar şi un ecran tactil.

Ice Cream Smart e surprinzător de … frumos. În faţa lui m-am simţit purtat în timp şi dus către o lume mai simplă. Şi e cool. E extraordinar de hipsterish.

Lg Ice Cream Smart s-a lansat pe 27 ianuarie în Coreea de Sud. Are un procesor Snapdragon 400, aşadar mediu, 1 Gb de RAM, 8 GB de capacitate de stocare şi un display de 3,5 inci, cu o rezoluţie mic, de 320x480 de pixeli. E mai mult un telefon de modă, nu de specificaţii.

În plus, pentru Coreea de Sud, are un buton dedicat de Kakao Talk, un fel de WhatsApp popular acolo.

Camera principală are 8 megapixeli, dar e poziţionată prost, în bucata inferioară, cea cu tastatura.

LG Aka

Apple are Siri, Microsoft are Cortana, LG a lansat pe piaţa din Asia şi a expus la Barcelona un telefon mai … emoţional. Se numeşte Aka, e un smartphone cu capac şi are … ochi. Ochi care clipesc şi se uită la tine. Evident, e destinat tinerei generaţii, ca un fel de Tamagotchi smart.

Pentru acest telefon există patru variante - galben, alb, albastru şi roz. LG a lansat şi personalităţi pentru ele. Cel galben se numeşte Eggy şi se îndrăgosteşte, Wooky e cel alb şi e mai dur, YoYo e roz şi gras, iar Soul e albastru-negru şi iubeşte muzica. Toate aceste rânduri rămân doar marketing, pentru că în cele din urmă, Aka e un telefon simpatic, dar care are un capac.

Interacţiunea cu ochii e simpatică. Atunci când mişti telefonul devin ameţişi, se uită în jos când dai capacul la o parte şi culoarea ochilor variază în funcţie de starea personajului reprezentat de telefon. Terminalul costă 455 de dolari în Coreea.

În interior este un Android 4.4 KitKat, cu un procesor mediu spre slab, quad-core, 1,5 Gb de RAM, o cameră de 8 megpaixeli şi 16 GB de stocare. Butoanele de volum şi de pornire sunt amplasate pe spate, ca la LG G Flex 2. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite