Serviciul de mesaje de Anul Nou pe Facebook este dezactivat temporar, pentru corectarea erorilor de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook nu este cel mai sigur mesager de Anul Nou
Facebook nu este cel mai sigur mesager de Anul Nou

Facebook a confirmat eroarea de securitate a serviciului de mesaje lansat pentru Anul Nou. „Midnight delivery” este acum offline, până la remedierea erorii. Pentru a mai avea vreo utilitate însă, ar trebui să revină disponibil într-un interval de timp de ordinul orelor, cel mult.

Reţeaua socială a lansat săptămâna trecută serviciul numit „midnight delivery” (livrare la miezul nopţii), care permite utilizatorilor să trimită mesaje prietenilor chiar la ora 24.00, automat.

Eroarea a permis tuturor curioşilor să vadă urările salvate de utilizatori pentru livrarea la miezul nopţii. În mod normal, mesajul privat primit de utilizatori ajunge direct în inbox, însă cele de Anul Nou sunt disponibile oricui deţine sintaxa URL. Expeditorul nu este vizibil public, însă toţi destinatarii sunt, precum şi conţinutul mesajelor. Eroarea înlocuieşte imaginea de profil a expeditorului cu a oricărui utilizator îi accesează primului mesajele de Anul Nou.

Mai mult, oricine poate şterge mesajele de pe server, scrie „TheNextWeb”. Facebook a confirmat existenţa acestui bug şi a luat măsuri rapid pentru remediere, pentru a nu pierde valul masiv de utilizatori care-şi vor ura „la mulţi ani” prin intermediul reţelei sociale.

„Lucrăm la rezolvarea problemei în acest moment, iar între timp am dezactivat aplicaţia de pe Facebook Stories, pentru a fi siguri că nimeni nu are acces la mesajele salvate”, au declarat reprezentanţii Facebook, citaţi de thenextweb.com.

O eroare minoră, dar nu una care poate fi ignorată

Deşi defecţiunea poate părea una minoră în strategia Facebook de a aduce înreaga lume pe platforma reţelei, nu trebuie pierdut din vedere faptul că nu toate mesajele private trimise de sărbători sunt perfect inocente. Lucru jenant în momentul în care devin mai puţin private, sau chiar dăunător în anumite circumstanţe. 

De exemplu, utilizatorii care au salvat mesaje de trimis via „midnight delivery” ar putea să fi scris lucruri riscante pentru jobul lor. Aceste lucruri au acum toate şansele să devină publice.

După schimbările controversate ale setărilor de securitate din ultimul timp, Facebook încheie anul cu reputaţia termenilor de utilizare pătată „în public”.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite