Secretul parolelor - ce greşeală fac aproape toţi oamenii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de mare grijă avem de parolele noastre? Foarte puţină. Când 5 milioane de parole de Gmail au fost deconspirate de un hacker, lumea a descoperit că cele mai folosite parole sunt şi cele mai proaste.

Toate sfaturile specialiştilor vorbesc despre faptul că nu trebuie să ne punem parole foarte cunoscute, cifre consecutive sau chiar cuvântul … parolă.

Potrivit datelor culese după atacul informatic asupra Gmail de pe 9 septembrie, cea mai folosită parolă este 123456, în timp ce pe locurile următoare se află password, 123456789 sau 12345.

De asemenea, parolele noastre sunt mult prea scurte. 29% conţin 8 caractere, dar 22,85% conţin mai puţin de şase caractere, acolo unde sistemul o permite. De exemplu, majoritatea serviciilor de pe internet au introdus obligativitatea de a avea o parolă de minimum opt litere, un caracter special şi o majusculă.

În plus, oamenii folosesc aceeaşi parolă simplă peste tot, indiferent dacă e vorba de mailul lor, mailul de muncă sau contul de Facebook unde au informaţii private. Pentru a intra cât mai uşor în conturile noastre, uităm să ne protejăm. Trebuie avut în vedere faptul că pe calculatorul propriu putem să salvăm o parolă şi nu trebuie să o scriem mereu. Aşa că putem să o facem mai complicată, iar un hacker va avea probleme în a ne sparge contul.

Nu uitaţi, mereu puteţi apela la un program de manageriat parole pe care-l găsiţi pe internet, pentru a vă ţine parolele într-un loc sigur şi pentru a nu le uita. Nu le salvaţi în telefon, nu le puneţi în bileţele şi nu le notaţi în aplicaţia de Notes din calculator!

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite