SCiO - nutriţionistul din buzunar îţi zice instantaneu ce conţine mâncarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SCiO va fi lansat în ianuarie 2015
SCiO va fi lansat în ianuarie 2015

Un gadget promite că poate să analizeze mâncarea doar după ce îl apropiem de aceasta. Ne poate spune dacă un măr e proaspăt sau ce conţine parizerul şi crenvurştii.

SCiO e un gadget care analizează mâncare, plante şi medicamente. Cu ajutorul său, atunci când îl îndreptăm spre alimentele dorite, primim pe aplicaţia de smartphone informaţii despre caracteristicile nutriţionale, cât de copt este un fruct, calitatea uleiului de gătit sau cât de hidratate sunt plantele.

SCiO e bazat pe o tehnologie foarte veche numită spectroscopie. Practic, fiecare moleculă vibrează în stilul său unic şi aceste vibraţii interacţionează cu lumina pentru a crea o semnătură unică. 

SCiO include o sursă de lumină care e îndreptată spre alimentul dorit şi un senzor optic numit spectrometru care colectează lumina reflectată. 

Spectometrul identifică atunci conţinutul alimentelor şi ne oferă informaţii pe ecranul smartphone-ului. 

<a href="http://playtech.ro/2014/scio-gadgetul-care-iti-analizeaza-mancarea-instantaneu-video/" target="_blank" rel="nofollow"><strong>Citiţi mai multe detalii şi puteţi urmări şi un videoclip despre acest produs pe Playtech.ro. </strong></a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite