Săptămâna neagră pentru eMAG: După pierderile cu produsele la 1 leu din România, este amendat în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

eMAG a vrut să ducă modelul Black Friday în Bulgaria, dar campania din 2013 i-a adus o amendă din partea Consiliului Concurenţei.

eMAG încheie o săptămână dificilă. După o pierdere de 260.000 de euro în România, magazinul este amendat cu 380.000 de euro în Bulgaria mai ales din cauza Black Friday 2013.

eMAG, cel mai mare magazin online din România, activează şi pe pieţele din Bulgaria şi Ungaria. În prima ţară a încercat să ducă ideea „Black Friday“, dar se pare că autorităţile de acolo nu au fost de acord cu promovarea pe care a făcut-o eMAG evenimentului. Astfel, Consiliul Concurenţei (CPC) din Bulgaria a sancţionat compania Dante International, proprietarul eMAG, cu o amendă în valoare de 551.550 leva (282.000 de euro). Aceasta a fost aplicată pentru încălcarea practicilor concurenţiale în timpul campaniei de Black Friday 2013.

Campania de Black Friday desfăşurată de eMAG a încălcat practicile comerciale loiale în raport cu preţurile stabilite pentru produsele din ofertă şi cu reducerile aplicate, potrivit bulgarilor. Mai mult, CPC afirmă că reclamele folosite de eMAG în timpul campaniei au înşelat clienţii pentru că magazinul promitea cele mai multe şi mai mari reduceri de preţ de anul acesta.

<a href="http://playtech.ro/2014/emag-poate-pierde-bani-din-cauza-black-friday-amenda-de-sute-de-mii-de-euro-bulgaria/" target="_blank" rel="nofollow">Află totul despre cât mai are de plătit eMAG în Bulgaria</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite