Samsung prezintă noi produse Galaxy şi Ativ: cameră foto mirrorless cu Android şi tabletă cu Windows şi Android simultan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung a lansat în această seară la Londra mai multe produse din gama Ativ, dar a arătat pentru prima dată publicului şi dispozitive cu Android, deja prezentate: Galaxy S4 Active, Galaxy S4 Zoom şi Galaxy S4 Mini.

Samsung Galaxy NX - este o cameră cu lentile care se schimbă, dotată cu internet de tip 4G şi cu Android. Pe camera foto de la Samsung se pot pune obiective normale, deoarece are toate caracteristicile unui aparat foto mirrorless, dar la care s-a adăugat şi sistemul de Android. 

Potrivit Samsung, camera este compatibilă cu toate obiectivele camerelor Samsung, iar acum există şi 16 obiective noi din care clienţii pot alege. Aparatul foto are un senzor de 20,3 megapixeli şi autofocus hibrid. Acest lucru combină capacităţile de focus ale unui DSLR şi a unei camere compacte. 

Viteza de declanşare maximă este de 1/6.000 secunde, iar sistemul de operare este Android 4.2.2 Jelly Bean. 

Ecranul din spate are 4,8 inci, iar procesorul este unul quad core la 1,6 Ghz, iar pentru imagini există un procesor diferit. Camera vine cu diferitele moduri de editare a imaginilor, numite de către Samsung Smart Modes - mai mult de 30 pe Galaxy NX. 

image

Potrivit reprezentanţilor Samsung, compania sud-coreeană a schimbat în totalitate seria ATIV, cea care foloseşte sistemul de operare Windows 8. Astfel, Samsung a adus pe scena din Londra un computer personal, două ultrabook-uri, o tabletă performantă şi una hibrid, cu WIndows 8 şi Android simultan. 

Samsung a prezentat tableta Samsung Ativ Q - un gadget care are două sisteme de operare - Windows 8 şi Android. Tableta are un ecran de 13,3 inci, cu o rezoluíe qHD+, 3200x1800 de pixeli. Tableta nu a venit cu un display FULL HD, ci cu un qHD (un sfert de HD) + extins pe un ecran mai mare. Densitatea pixelilor este de 275 de pixeli pe inci. Potrivit Samsung, tableta poate fi folosită uşor în soare. 

Tableta simte unde se află, dacă este în interior sau în soare şi îşi adaptează ecranul în funcţie de acest lucru. Dacă detaliile acestea nu sunt spectaculoase, faptul că Ativ Q este un hibrid între WIndows 8 şi Android. Trecerea între sistemele de operare se face fără restart, iar aplicaţiile din ecosistemul Android pot fi puse pe ecranul de start din Windows. Practic, tableta îmbină funcţionalităţile Windows, cu magazinul de aplicaţii bine popular de pe sistemul de operare al Google. 

 

image

Procesorul este unul de tip Intel Haswell, acest lucru însemnând că autonomia bateriei va fi mare, lucru demonstrat şi de alte dispozitive cu Haswell. Samsung spune că bateria va ţine 9 ore. 

Hibridul se extinde mult mai departe decât o tabletă dublă, ci ecranul este amplasat deasupra unei tastaturi. Ecranul se ridică după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos. Recapitulând: tabletă cu Windows 8, Android, are se transformă în laptop, are doar 13,9 milimetri grosime şi vine şi cu S Pen, un stylus care poate înlocui mouse-ul sau folosirea degetului. În plus, tableta este făcută din magneziu. 

image

Samsung ATIV Tab 3 tabletă performantă cu Windows 8

Tableta arată la fel ca Samsung Galaxy Tab 3, dar numai că are Windows 8 instalat. Dispozitivul are 8,2 milimetri grosime şi cântăreşte 550 de grame. Ecranul este identic cu cel de pe Android, având 10,1 inci, iar autonomia este de 8,5 ore, potrivit Samsung. 

Samsung ATIV Tab 3 este o tabletă care provoacă ecosistemul Android: ce vor prefera clienţii între două tablete identice, dar care au sisteme de operare diferite?

image

Samsung Ativ Book 9 Plus este un ultrabook, iar varianta Ativ Book 9 Lite este o versiune mai ieftină a acestui laptop. 

Ativ Book 9 Plus este un laptop cu o grosime de 13,6 milimetri şi o greutate de 1,39 de kilograme. Potrivit Samsung, autonomia bateriei este de 12 ore, cu 4 ore mai mult decât generaţia anterioară. Evident, cu ajutorul opţiunii Samsung SIde Sync, se poate transfera conţinut de pe laptop pe tabletă sau telefon. 

image

Book 9 Lite are 16,9 milimetri, 1,44 kilograme şi un procesor quad core, venind în alb, negru şi roşu. 

image

Samsung Ativ One 5 Style - este un PC cu Windows. 

Acesta este un calculator de tip all-in-one, având şi funcţionalităţi tactile. Are o ramă laterală de 26,9 miliimetri şi o grosime de sub 5 milimetri. De asemenea, calculatorul poate funcţiona ca un centru multimedia al casei, cu ajutorul sistemului HomeSync Lite, care conectează toate gadgeturile.

image

Pe lângă produsele noi, Samsung a prezentat şi demonstrat în public produsele pe care le-a anunţat săptămânile trecute. Astfel, Samsung Galaxy S4 Active, telefonul rezistent la apă, dar care păstrează aspectul şi o parte din performanţele lui Galaxy S4 a fost băgat într-un acvariu. De asemenea, S4 Zoom este telefonul cu cea mai bună cameră din lume: 16 megapixeli şi zoom optic 10x. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite