Samsung în parteneriat cu iFixit îţi va permite să reparari singur ecranul telefonului şi să înlocuieşti bateria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbare baterie smartphone Samsung. FOTO iFixit
Schimbare baterie smartphone Samsung. FOTO iFixit

După Apple, Samsung este cea mai populară marcă de telefoane din SUA, şi de acum ambele companii permit utilizatorilor să îşi repare singuri dispozitivele, scrie Phonearena.

Samsung a anunţat că va colabora cu iFixit pentru a ajuta utilizatoriii seriilor Galaxy S20 sau Galaxy S21, precum şi ai tabletelor Galaxy Tab S7+ să-şi repare singuri dispozitivele.

Pentru început, iFixit va furniza unelte şi ghiduri, în timp ce Samsung va oferi acces la ansamblurile de componente originale ale afişajului (cu baterii integrate), sticla din spate şi porturile de încărcare, dar în viitor vor fi incluse în program mai multe categorii de componente, precum şi dispozitive suplimentare.

Ansamblurile sau piesele defecte înlocuite pot fi apoi returnate la Samsung pentru o "reciclare responsabilă". 

Ideea din spatele programului nu este doar de a mulţumi autorităţile de reglementare care sunt responsabile pentru economia circulară şi sustenabilitate, ci şi de a asigura "mai multe modalităţi pentru consumatori de a prelungi durata de viaţă a produselor noastre cu experienţe de îngrijire premium", potrivit lui Ramon Gregory, vicepreşedinte al departamentului de asistenţă pentru clienţi de la Samsung Electronics America.

Reparare smartphone Samsung FOTO iFixit

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Samsung pentru a-i ajuta să dezvolte o soluţie pentru piesele pe care utilizatorul le poate schimba singur şi să oferim ghiduri despre modul de reparare", a declarat Kyle Wiens, CEO al iFixit. "De fiecare dată când reparaţi un dispozitiv, ajutaţi planeta."

Deocamdată iniţiativa este disponibilă doar în SUA, iar dacă va avea succes se va extinde şi în alte părţi ale lumii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite