Samsung Galaxy S IV ar putea tăia faţa iPhone 5 în martie 2013. Compania neagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S III s-a vândut în 20 de milioane de unităţi din mai 2012 FOTO Mediafax AFP
Samsung Galaxy S III s-a vândut în 20 de milioane de unităţi din mai 2012 FOTO Mediafax AFP

Ziarul sud-coreean „The Korea Times“ a anunţat că viitorul Samsung Galaxy S IV ar putea fi prezentat la finalul lui februarie 2013, la Congresul Mobilităţii de la Barcelona şi ar putea fi lansat în martie, pentru a contracara avântul noului iPhone.

UPDATE: Pe contul oficial de Twitter, Samsung a negat zvonurile lansării în martie. Acest lucru ar putea fi adevărat, mai ales că Samsung a început să apeleze la evenimente proprii pentru lansarea telefoanelor. 

Samsung e pregătt să lanseze următorul Galaxy S la Barcelona“, a declarat o sursă anonimă din cadrul companiei. 

Vestea nu trebuie crezută pe deplin, deoarece vine la doar câteva zile după ce Apple şi-a lansat noul iPhone, iar precomenzile au atins 2 milioane de unităţi în primele 24 de ore.

Actuala generaţie a telefonului-vedetă de la Samsung, Galaxy S III, s-a vândut în 20 de milioane de exemplare din luna mai a acestui an. 

Cei cu care au vorbit ziariştii coreeni au declarat că telefonul va folosi tehnologie LTE pentru conectivitate, iar procesorul va fi unul Exynos, realizat de Samsung, şi nu unul Qualcomm.

Momentan, Samsung Galaxy S III are două variante: cu procesor quad core Exynos şi memorie RAM de 1 GB şi procesor dual core de la Qualcomm şi o memorie RAM de 2 GB. 

„Lansarea S IV înseamnă mai multă cotă de piaţă pentru Samsung, mai ales că este singura firmă care poate să garanteze livrarea la timp şi un preţ rezonabil“, a declarat unul dintre şefii Samsung, citaţi de către ziarul mai sus amintit. 

Creştere la 5 inci?

Alte detalii tehnice ar putea fi mărirea ecranului de la 4,8 inci la 5 inci, dar forma se va păstra. Samsung pare că mai trebuie să se decidă dacă va folosi display flexibil, din cauza problemelor de producţie ale acestor realizări tehnologice. 

Lansarea viitoarei generaţii în luna martie nu ar fi atât de anormală pentru Samsung. Primele două generaţii au fost prezentate în februarie şi în martie, abia Samsung Galaxy S III fiind prezentat pe 3 mai 2012 la Londra. 

Momentan, Samsung deţine 33% din piaţa de smartphone-uri mondială, potrivit unui studiu realizat de IDC. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite