Samsung creşte securitatea telefoanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Samsung creşte securitatea şi protecţia datelor personale pentru a identifica mai rapid şi mai uşor ameninţările cibernetice, înainte ca acestea să devină problematice.

Există multe concepţii greşite comune despre securitate. Pentru unii, securitatea se limitează la a nu deschide ataşamente suspecte sau la a nu permite aplicaţiilor să dezvăluie numele, e-mailul, obiceiurile sau să urmărească activitatea utilizatorului.

Cu toate acestea, datele tot nu sunt în siguranţă. Hackerii se adaptează la ,,ţintele” lor. În prezent, există atacuri "zero-click", care compromit un dispozitiv fără interacţiunea utilizatorului. Un exemplu este Pegasus, un soft de spionaj prin care utilizatorul poate primi un mesaj sau alt tip de conţinut fără a-şi da seama. Telefonul procesează fişierul şi se blochează, timp în care hackerii pot prelua controlul asupra dispozitivului.

Pentru a face faţă acestor ameninţări cibernetice, din ce în ce mai sofisticate, Samsung se bazează pe o abordare holistică, iar securitatea datelor este luată în considerare încă din stadiul de producţie. În acest sens compania:

  • a dezvoltat Samsung Knox, platformă de securitate şi apărare încorporată în dispozitivele mobile Samsung, aprobată de multe guverne din întreaga lume. Samsung Knox a fost dus la nivelul următor cu Knox Vault, care combină procesorul securizat cu un nou cip de memorie securizată, pentru a izola cele mai critice informaţii (cum ar fi PIN-uri, parole, date biometrice, certificate digitale, chei criptografice) de restul datelor de pe dispozitiv. De exemplu, dacă pe dispozitiv este detectat un risc major de securitate, Samsung Knox va bloca serviciile sensibile, cum ar fi Samsung Pay şi Samsung Pass, pentru a păstra datele personale în siguranţă.
  • asigură protecţieîn timp real. După pornirea dispozitivelor mobile, tehnologiile RKP (Real-Time Kernel Protection) şi DEFEX (Defeat Exploit) funcţionează continuu pentru a detecta şi a preveni modificările suspecte sau neautorizate ale permisiunilor pe care le acordă utilizatorul. 
  • monitorizează constant ameninţările prin intermediul unei echipe dedicate care foloseşte învăţarea automată pentru a prezice ameninţările viitoare.
  • lansează actualizări de securitate regulate pentru a remedia orice vulnerabilităţi, valabile timp de până la cinci ani de la lansarea dispozitivului, pentru ca oamenii să poată folosi telefoanele mai mult timp şi să fie la fel de sigure ca cele mai recente modele.

Samsung se bazează, de asemenea, pe un model de colaborare deschisă pentru a consolida constant sistemele şi pentru a standardiza securitatea pentru Android. Compania lucrează îndeaproape cu Google şi discută perodic despre cele mai noi probleme şi modalităţi de prevenire, pentru a partaja între cele două companii toate datele privind astfel de ameninţări.

Samung colaborează cu cadre universitare şi hackeri ,,white hat” prin intermediul Programului de Recompense pentru Securitate Mobilă, pentru a identifica şi a remedia potenţialele vulnerabilităţi de securitate. În cadrul programului au fost acordate recompense în valoare de peste 3.5 milioane de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite