REVIEW Vodafone Smart Tab 4 - cea mai surprinzătoare tabletă de anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vodafone Smart Tab 4. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Vodafone Smart Tab 4. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Vodafone a lansat pe piaţă Smart Tab 4, o tabletă de 8 inci şi pe care o ofertă cu un abonament de 12 euro. Am testat-o şi am ajuns la câteva concluzii surprinzătoare.

Vodafone Smart Tab 4 arată bine. Asta e prima impresie. Apoi, se mişcă foarte bine şi Android-ul nu e urât. E un adversar demn pentru orice altă tabletă de pe piaţă, dar ne atrage oferta cu internet la 12 euro pe lună.

Design

Inspirat de către linia Nexus. Subţirime, calitate şi discreţie. Cele trei cuvinte esenţiale despre această tabletă, care ne-ar păcăli dacă nu ar fi logoul Vodafone pe spate. Per total, designul este unul plăcut, iar tableta este uşor de ţinut în mână, chiar dacă are 8 inci. Grosimea e de doar 7,99 milimetri.

Hardware

O tabletă cu hardware mediu spre bun. Procesorul este un Mediatek MT 8382 quad-core la 1,3 Ghz, memoria RAM este de 1 GB, iar capacitatea de stocare este de 8 GB, cu suport de microSD de 32 de GB.

Unde ne duc aceste caracteristici? În zona medie, care nu vă face probleme. Tableta nu s-a blocat, are un browsing rapid şi a rezistat la jocuri destul de complexe. Real Racing 3 se joacă extrem de uşor pe acest dispozitiv.

La acest preţ, caracteristicile sunt corecte, iar fluiditatea sistemului de operare de apreciat. E mai mult decât o tabletă pentru copii sau pentru începători. E o tabletă pentru cei care vor ceva de calitate, dar nu au bani mulţi.

vodafone smart tab 4

Ecran

M-am temut la acest ecran 1280x800 de pixeli de 8 inci. Credeam că vor fi culorile cu probleme, că unghiul de vizionare mă va dezamăgi. Dar detaliile sunt corecte, la această rezoluţie, iar culorile sunt destul de saturate cât să nu pară un ecran prost. De asemenea, unghiul de vizionare şi calitatea imaginii în lumina soarelui sunt excelente.

Ecranul şi-a întrecut nivelul, iar dacă raportăm totul la preţ, atunci nu avem de ce să fim dezamăgiţi.

vodafone smart tab4 foto razvan baltaretu/adevarul

Conectivitate şi Sunet

Sunetul este mediocru spre slab, cu un difuzor în partea dreaptă din spate. Se aude prost, dacă punem tableta jos aproape că nu se mai înţelege nimic.

Conectivitatea este 3G şi nu 4G, ceea ce este un pic dezamăgitor pentru un operator.

Cameră

S-au făcut economii serioase în această categorie, iar camerele sunt dezamăgitoare. Ca la multa alte tablete, parcă aş fi vrut o cameră frontală mai serioasă, cu renunţarea la camera principală. Astfel, avem nişte camere de 2 megapixeli, respectiv VGA. Pentru videoconferinţe, tableta e proastă şi se vede îngrozitor. La fotografii? Ei bine, nu veţi face fotografii, pentru că pe lângă cei 2 megapixeli, are şi o sensibilitate serioasă a mişcării.

Pozele sunt la nivelul anului 2010, poate chiar mai timpuriu. Şi câteva exemple puteţi vedea în galeria foto de mai jos.

vodafone smart tab4 foto razvan baltaretu/adevarul

Baterie

Tableta are o baterie de 4.060 de miliamperi. Aveam nevoie de o autonomie mare pentru că e o tabletă cu 3G şi am vrut să o pune la treabă în acest scenariu, nu într-unul WiFi.

Am ajuns la concluzia că Vodafone Smart Tab 4 trece de nivelul mediu al pieţei. Pe un drum cu trenul Bucureşti - Iaşi, în care am folosit permanent datele mobile, tableta a reuşit să mai păstreze 20% din baterie. Menţionez că drumul înseamnă şapte ore.

vodafone smart tab 4

Software

Vodafone Smart Tab 4 are preinstalat Android 4.2.2 Jelly Bean, care a fost modificat discret. Meniul de setări e neschimbat, dar Vodafone a instalat câteva aplicaţii specifice şi designul e unul reuşit.

În general mi-a adus aminte de un Android stock, fiind foarte curat şi fluid, elementele grafice reuşite. În primul rând widgetul de oră, meteo şi calendar (toate incluse) este foarte frumos şi îl veţi găsi pe ecranul principal.

Vodafone oferă cinci aplicaţii proprii odată cu această tabletă. Vodafone Cloud are 15 GB de stocare, Smart Day View e widget-ul de meteo, My Vodafone e contul personal, Updates oferă actualizări aplicaţiilor proprii şi Discover e o scurtătură către WiFi, Bluetooth sau Sunet. , dar care oferă informaţii despr ebaterie şi memoria internă.

Per total, softul de la Vodafone e foarte curat, nu încurcă şi designul este foarte reuşit. Întreaga temă a tabletei este inspirată. Apreciem că operatorii principali din România, Vodafone şi Orange, oferă sisteme de operare modificate, dar foarte reuşite grafic. Nu am avut nicio eroare cât am testat tableta, care are şi suport pentru ecrane wireless, plus o scurtătură rar întâlnită către WiFi Hotspot.

vodafone smart tab4 foto razvan baltaretu/adevarul

Preţ şi disponibilitate

Tableta vine în primul rând la abonamentele Vodafone şi e construită în jurul ofertei Smart Net 12. Asta înseamnă că nu veţi plăti nimic şi veţi avea un abonament pe doi ani de 12 euro pe lună, pentru internet mobil.

Dacă luaţi abonamentul fără să plătiţi în rate în următoarele luni, tableta costă 119 euro (522 de lei). Pentru 184 de euro, tableta poate fi cumpărată fără abonament (808 lei), dar îşi cam pierde din sens.

Preţul ni se pare unul foarte bun, dacă alegeţi varianta cu internet mobil şi ni se pare o variantă bună pentru vacanţe, mobilitate şi dacă vreţi să aveţi o tabletă compactă lângă voi mereu. Performanţele nu sunt deloc dezamăgitoare, iar internetul mobil de la Vodafone merge mai bine decât o spuneam acum un an, când am trecut din postura de client Vodafone, în cea de client Orange. Vodafone a făcut o treabă foarte bună cu acest gadget, iar dacă la concurenţă avem Vonino, personal mi-a plăcut mai mult această tabletă, care m-a făcut să mă simt foarte bine cu ea în mână, de la design, la calitatea construcţiei, la fluiditate.

Aboanamentul oferit are 5 GB de internet inclus, o lună de internet fără limite. Smart Net are şi Vodafone Cloud, Seenow şi Zonga incluse. 15 GB sunt oferiţi, după cum spuneam, în Vodafone Cloud.

vodafone smart tab4 foto razvan baltaretu/adevarul

Am cumpăra-o?

E un best buy pe categoria sa din prisma faptului că vine cu o ofertă bună din partea operatorului. Deci, am cumpăra-o. Atenţie însă la ce tablete lansează Allview, care vor avea internet timp de un an de la DigiMobil, cel mai probabil.

Plusuri

Autonomie mare

Raport calitate/preţ excelent

Designul este reuşit

Materialele sunt rezistente la zgârieturi

Minusuri:

Doar 3G în condiţiile în care a început epoca 4G

Sunetul destul de prost

Ecranul putea fi îmbunătăţit

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/descoper-mai-multe-review-uri-tech-adev-rul-3" target="_blank">View the story "Descoperă mai multe review-uri „Tech Adevărul“" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite