REVIEW Sony DR-BTN200 - căşti wireless pentru muzică purtată pe calea aerului... a NFC-ului şi a Bluetooth-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sony este unul dintre cei mai activi producători de diverse gadgeturi la care te poţi conecta wireless prin intermediul unui smartphone sau o tabletă. Asemenea sunt şi căştile DR-BTN200, căşti wireless pentru o mobilitatea maximă. Atât timp cât ai un smartphone cu Android.

Wireless... cam la câteva zeci de metri, aşa

Cel mai bun lucru la orice echipament wireless este că nu te mai încurci în fire. Cel mai prost lucru la acelaşi echipament wireless este că dacă ieşi din raza de acţiune a conexiunii, ai rămas „în pustiu“. Căştile Sony DR-BTN200 sunt gândite să se conecteze la un smartphone sau o tabletă cu Android prin intermediul, în primă fază, NFC-ului, apoi conexiunea este întreţinută prin Bluetooth. 

image

Odată încărcate şi pornite (se ţine butonul Power câteva secunde apăsat şi eşti informat printr-un LED de starea lor activă), căştile sunt gata să fie folosite. Mai ai să te asiguri că NFC-ul este pornit, asemenea şi Bluetooth-ul pe telefon. Şi mai ai nevoie de o aplicaţie din Play Store (îi spune NFC Easy Connect). Odată „legate“ cele două dispozitive, eşti gata să asculţi muzică, să preiei apeluri şi totul fără fire.

Funcţionează foarte bine conexiunea, cu mici „agăţări“ în primele două-trei minute ale conectării, parcă cercetează prea mult spectrul. Am reuşit să mă distanţez de telefon circa 20-25 de metri până să fiu atenţionat, prin gâtuirea sunetului, că s-ar putea ca acest wireless să nu mă ţină la nesfârşit. Este un rezultat foarte bun, mai ales că rareori eşti atât de departe de telefon.

Muzică din telefon, muzică din Zonga sau pur şi simplu sunetul unui videoclip de pe YouTube, căştile Sony preiau totul. Ba chiar în YouTube eşti atenţionat printr-un buton de redare special să ştii că sunetul se duce către nişte căşti conectate prin Bluetooth. Am reuşit chiar să preiau un apel prin intermediul căştilor, există buton dedicat pentru acest lucru. Sunetul preluat de microfon este decent, mi s-a spus de la celălalt capăt al firului, dar nu chiar impecabil.

Atenţia la hardware

Căştile sunt albe şi construite pe un tipar îndelung folosit de către Sony. Sunt simpliste, se poziţionează bine pe urechi, dar după un timp îndelungat (aproximativ trei ore) am simţit nevoia unei pauze de la ascultat. Îmi place însă cum sunt distribuite butoanele, cele de „următoarea“ sau de „precedenta“ sunt aşezate pe un arc, este suficient să tragi de buton pentru a trece la piesa dorită.

image

Butonul pentru preluat apeluri este uşor adâncit în interior, l-aş fi preferat puţin proeminent, dar nu este greu de folosit nici aşa. În final, portul microUSB prin care sunt încărcate căştile este acoperit. Aş fi preferat ca aceste căşti, cât de wireless sunt ele, să aibă şi un jack de 3,5mm pentru a mă conecta şi la alte dispozitive. Şi aici apare o problemă.

Căştile sunt limitate la Android cu NFC. Am încercat de pe un telefon cu Windows Phone, nu s-a realizat conectarea. Înţeleg că Sony are dispozitive cu Android şi cu NFC, dar publicul are dreptul şi la alte alegeri. Desigur, nu ar trebui să investeşti într-un astfel de gadget, dacă nu ai şi un telefon compatibil. Eu le-am folosit împreună cu un Galaxy S3, cu Android 4.2.

Concluzia

Căştile wireless de la Sony sunt foarte bune, atât timp cât ai un dispozitiv pentru ele. Costă 300-400 de lei, astfel că investeşti în ele dacă chiar îţi doreşti un sunet bun şi conexiune wireless. Sunetul este bun, într-adevăr, mi-a plăcut că izolează foarte bine zgomotele externe şi astfel am putut asculta doar muzica, nu şi tot fundalul sonor din jur. Aş fi preferat jack-ul de 3,5mm pentru o conexiune la PC, dar atât timp cât e vorba de legătură la telefon, se descurcă foarte bine. Sunt pentru o nişă, iar acea nişă ştie ce cumpără.

Mai multe detalii tehnice sunt disponibile pe site-ul Sony.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre produsele Sony:

REVIEW Sony Xperia Z - un „samurai“ cu o cameră foto bună şi rezistent la apă

FOTO VIDEO Lansare Sony: cel mai uşor Ultrabook touch ajunge în România. Sony Vaio Pro, alternativă la Macbook Air

Sony a prezentat consola Playstation 4. Din iarnă, la 399 de euro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite