Reuters: Microsoft se poate confrunta cu o anchetă antitrust a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit agenției, CE anchetează mai multe reduceri de preț pentru Office, față de cea oferită oficial de corporație.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Este posibil ca gigantul american din domeniul tehnologiei, Microsoft, să se confrunte cu o anchetă antitrust în Uniunea Europeană, după ce discuțiile cu organul de supraveghere al UE privind posibilele remedieri ale situației în vederea prevenirii unei astfel de anchete au încetat, transmis luni Reuters, citând surse.

Potrivit agenției de știri, anul trecut Microsoft a început negocierile cu Comisia Europeană, încercând să împiedice o anchetă antitrust. Compania s-a oferit recent să scadă prețul produsului Office fără a include în reducere și aplicația Microsoft Teams. 

Surse spun că CE anchetează mai multe reduceri de preț față de cea oferită de corporație, a transmis agenția. 

Autoritățile executive ale UE au refuzat să comenteze, potrivit Reuters. „Continuăm să cooperăm cu Comisia [Europeană] în ancheta sa și suntem deschiși la soluții pragmatice care să elimine problemele și să servească bine clienții”, a declarat agenției, un purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit Reuters, Microsoft a fost sub amenințarea unei investigații UE în urma unei plângeri a agentului de mesagerie corporativă deținut de Salesforce, Slack, în 2020. 

În 2017, Microsoft a adăugat gratuit platforma de colaborare Microsoft Teams la Office 365, aplicația înlocuind în cele din urmă Skype for Business. Slack a susținut că rivalul său a integrat pe nedrept aplicația de chat și video Teams, în produsul său Office, folosindu-și poziția sa privilegiată, de deținător al celor două aplicații. 

Microsoft, care a fost amendată cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) în deceniul precedent pentru practici care încalcă regulile de concurență ale UE, inclusiv pentru gruparea a două sau mai multe produse împreună.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite