Reddit îşi cere scuze pentru vânătoarea de vrăjitoare de după atentatul de la Boston, dar a făcut şi multe lucruri bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reddit a fost şi un ajutor, dar a cauzat şi multe probleme
Reddit a fost şi un ajutor, dar a cauzat şi multe probleme

După atentatul de la Boston, adevărata vânătoare de vrăjitoare a pornit pe site-ul Reddit care a analizat, prin vocea utilizatorilor săi, fiecare poză din zona maratonului, dar a acuzat pe nedrept şi unii vizitatori.

Acum, după o săptămână, reprezentanţii Reddit au decis să-şi ceară scuze public faţă de ceea ce s-a întâmplat pe reţeaua lor. Prin vocea lui Erik Martin, Reddit a spus că s-au întâmplat şi lucruri triste, dar şi multe lucruri pozitive.

”În timpul tragediei şi după ea, oamenii au făcut multe lucruri pe Reddit. Marea majoritate a fost pozitivă. Reddit a oferit moduri prin care oamenii stăteau informaţi, dar a fost şi un loc unde puteam să discutăm, să trecem peste suferinţă şi să înţelegem ce s-a întâmplat. În primul rând, Reddit a folosit ca un mediu unde informaţiile au fost filtrate şi utilizatorii au primit cele mai bune update-uri, făcând din Reddit o sursă bună. În plus, redditorii au făcut donaţii, au livrat pizza către departamentele de poliţie şi către spitale, au aranjat întâlniri în parcuri împreună cu animalele, pentru o terapie de grup, dar au oferit şi cazare sau transport pentru cei care nu erau din oraş, dar erau blocaţi aici”, a scris Erik Martin.

Cu toate acestea, a recunoscut reprezentantul Reddit, lucrurile au fost exacerbate şi au luat-o pe o turnură negativă. ”Stafful Reddit şi milioane de oameni de pe Reddit regretă profund ceea ce se întâmplă. I-am cerut scuze personal familiei studentului Sunil Tripathi. Vrem să ne cerem scuze public faţă de durerea pe care am cauzat-o”, mărturiseşte Martin.

Martin a mai spus că în momentele de interes maxim pentru tragedia de la Boston, pe site erau în acelaşi timp 272.000 de vizitatori unici, mai ales după ce al doilea atacator a fost prins, iar 85.000 erau în subredditul r/news. A fost prima oară după sesiunea de întrebări cu Barack Obama când un subreddit a bătut pagina principală a site-ului.

Cum a ajutat Reddit în timpul atentatului de la Boston

Actualizări în timp real, din toate sursele de pe internet.

Discuţii despre victimele tragediei, cum ar fi poliţistul de la MIT, Sean Collier.

Ajutor umanitar

A livrat pizza către poliţiştii care au căutat atentatorii

Terapie prin plimbarea animalelor

Ajutarea persoanelor care aveau nevoie de transport

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite