Qualcomm a obţinut acordul guvernului SUA pentru vânzarea de cipuri 4G grupului chinez Huawei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smartphone cu procesor Qualcomm. FOTO Shutterstock
Smartphone cu procesor Qualcomm. FOTO Shutterstock

Qualcomm a obţinut licenţă din partea guvernului Statelor Unite pentru vânzarea de cipuri 4G pentru telefoane mobile ale grupului chinez Huawei Technologies, o excepţie de la restricţiile comerciale impuse de Washington în contextul tensiunilor în creştere din relaţiile cu Beijingul, transmite Reuters.

”Am primit o licenţă pentru un număr de produse, între care se află unele produse 4G”, a declarat un purtător de cuvânt al Qualcomm.

În luna septembrie, Qualcomm şi toţi ceilalţi producători americani de semiconductori au fost obligaţi să oprească vânzările către Huawei, în urma intrării în vigoare a restricţiilor comerciale ale Washingtonului.

Purtătorul de cuvînt a refuzat să spună care sunt produsele 4G pe care Qualcomm le poate vinde Huawei, dar a arătat că au legătură cu dispozitivele mobile.

Qualcomm a depus şi alte solicitări pentru licenţe, care aşteaptă răspunsul guvernului american.

În trecut, Huawei era un client relativ mic pentru cipurile Qualcomm, care este cel mai mare furnizor de cipuri pentru telefoane mobile din lume.

Huawei utilizează propriile cipuri pe telefoanele sale flagship, cipurile Qualcomm fiind folosite pentru modelele mai ieftine.

Capacitatea Huawei de a-şi proiecta propriile cipuri a fost afectată în septembrie, când restricţiile comerciale americane i-au blocat accesul la software de proiectare a cupurilor şi la echipamentele de producţie.

Analiştii consideră că stocurile de cipuri cumpărate de Huawei înainte de restricţii s-ar putea epuiza la începutul anului viitor, ceea ce îi va afecta afacerile cu smartphone-uri.

Stacy Rasgon, analist la Bernstein, a spus că licenţa obţinută de Qualcomm va avea un impact limitat, întrucât se referă doar la cipurile 4G, în timp ce cumpărătorii se orientează către dispozitivele 5G. Nu este clar dacă oficialii americani vor acorda Qualcomm licenţe pentru cipurile destinate smartphone-urilor 5G.

Reprezentanţii Huawei şi ai Departamentului pentru Comerţ al SUA, care acordă licenţele, au refuzat să comenteze.

Şi alte companii americane, cum ar fi Micron Technology, au oprit vânzările către Huawei şi au anunţat că au solicitat licenţe. Intel a anunţat la rândul său că are o licentă pentru vânzarea de produse către Huawei.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri