Puterea reţelelor sociale: ţara în care toţi senatorii au conturi active de Twitter

0
0
Michelle Obama şi-a deschis şi ea un cont pe Twitter FOTO Twitter
Michelle Obama şi-a deschis şi ea un cont pe Twitter FOTO Twitter

Odată cu instalarea lui Barack Obama ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii, reţeaua de microblogging Twitter a lansat o statistică a participării politicienilor americani pe platforma socială, iar rezultatele sunt impresionante.

În preambulul discursului inaugural al lui Barack Obama şi festivităţile care urmează astăzi, atmosfera pe Twitter se „încinge“, iar din ce în ce mai mulţi americani vorbesc despre acest lucru. Un lucru interesant a fost publicat pe blogul Twitter: de astăzi, toţi cei 100 de membri ai Senatului sunt pe Twitter şi 90% (398) din membrii Camerei Reprezentanţilor.

În 2011, 44% din cei din Senat şi 35% din cei din Camera Reprezentanţilor aveau conturi active pe Twitter. În doar doi ani, implicarea a crescut exponenţial. După cum scriu reprezentanţii reţelei, 29 de state au toată delegaţia pe Twitter, iar fiecare stat american are măcar 70% din delegaţi pe reţeaua socială, informându-i în permanenţă.

De asemenea, un nou membru pe Twitter, parte a strategiei de comunicare a echipei lui Barack Obama este soţia sa, Michelle. Sub pseudonimul FLOTUS, ea şi echipa de la Casa Albă vor posta mesaje cititorilor.

În plus, pe Twitter se va transmite şi vestivitatea de inaugurare şi de instalare în funcţie a lui Barack Obama. Există conturi cum ar fi ciar @ObamaInaugural care vor transmite în direct festivitatea prin tweet-uri live. 

Câţi politicieni din România urmăriţi pe Twitter? Pe care-i ştiţi că ar avea conturi active? 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri