Probleme la plata cu cardul de Black Friday, inclusiv la eMag. Ce trebuie să faci dacă nu ai putut plăti comanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinătorii de carduri bancare vor putea plăti impozitele şi taxele locale online

În dimineaţa celei mai aşteptate zile din an pentru cumpărături, de Black Friday, foarte mulţi români s-au plâns că nu li se procesează plăţile cu cardul, inclusiv pentru cumpărăturile făcute pe eMag.

“Vreau şi eu, ca tot românu, să-mi cumpăr o tigaie de Black Friday şi eMAG, PayU sau cine o fi nu vrea să-mi proceseze plata cu cardu. Cash is king?”, scrie unul dintre utilizatori pe Facebook.

Reprezentanţii call-center-ului eMag le spun clienţilor să mai încerce peste 2-3 ore, dar clienţii sunt nemulţumiţi pentru că produsele se vând ca pâinea caldă, existând riscul să nu mai poată cumpăra ceea ce-şi doresc.

Ulterior, eMag a afirmat că volumul mare de tranzacţii a determinat ca timpul de autorizare a unei plăţi în conexiunile cu banca să depăşească cu mult media de 15 secunde. 

„Primele ore ale dimineţii au început cu stângul pe zona de plăţi online. Încă de la startul evenimentului (7.30), numărul de tranzacţii pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, atingând un număr record în ultimii 5 ani. 

Volumul mare de tranzacţii a determinat ca timpul de autorizare a unei plăţi în conexiunile cu banca să depăşească cu mult media de 15 secunde. Pentru a proteja platforma tehnică pe tot parcursul zilei şi a permite cât mai multor clienţi să cumpere online în siguranţă, până la primirea autorizării băncilor, PayU a limitat numărul de plăţi acceptate la 70% din total. 

Astfel, 30% dintre clienţii care au plătit online prin PayU nu au putut efectua plată. Clienţii care au plasat comenzi şi nu au putut să le plătească online sunt informaţi că nu au pierdut comandă iniţială: aceştia vor primi pe email un link de plată prin care vor putea să achite comanda deja plasată. ” a declarat Marius Costin Country Manager PayU.

 eMag a anunţat vineri că la ora 7:25 înregistraseră deja comenzi de peste 115 milioane lei. 

„Sunt disponibile peste 3.500.000 de produse cu reduceri mari, iar oferta se va suplimenta de-a lungul întregii zile.

La momentul începerii campaniei, pe platformă erau peste 220.000 de oameni, care au plasat peste 100.000 de comenzi în primele 10 minute.

Cele mai multe comenzi la mia de locuitori au venit din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Slatina. Plata cu cardul are o pondere de 39% din totalul comenzilor”, a informat eMag.

Comenzi la începutul campaniei

•                115 milioane lei după 30 de minute

•                100 milioane lei în 23 de minute

•                Peste 100.000 de comenzi in primele 10 minute

•                Volvo XC 90 de 59.000 euro în primele minute

•                25.000 de produse au fost comandate cu livrare în puncte de ridicare easybox

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite