Primul episod din sezonul 8 al serialului Game of Thrones a fost urmărit ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore

0
0
FOTO via HBO
FOTO via HBO

Se pare că nu toată lumea a fost dispusă să se trezească dis-de-dimineaţă pentru a urmări serialul, preferând să recurgă la alternativele ilegale în cursul zilei.

Cifre recente arată că primul episod din Game of Thrones a fost vizionat ilegal de 55 de milioane de ori în primele 24 de ore după lansare.

Dintre acestea, un procent de 12,2% a fost prin intermediul descărcărilor şi 11,3% prin intermediul site-urilor de tip torrent. 

O analiză recentă publicată de Kaspersky Lab arătase că descărcările ilegale de filme şi seriale sunt adesea folosite ca vehicule de malware.

Fanii Game of Thrones sunt cei mai expuşi riscului: în 2018, 17% din întregul conţinut piratat infectat, la nivel mondial a avut legătură cu serialul, fiind atacaţi în total 20.934 utilizatori.

Cum să nu cazi victimă unor programe periculoase

  • Utilizaţi numai servicii legitime, cunoscute pentru producerea şi distribuirea de conţinut TV.
  • Fiţi atenţi la extensia fişierului descărcat. Chiar dacă veţi descărca episoade de la o sursă pe care o consideraţi de încredere şi legitimă, fişierul ar trebui să aibă o extensie .avi, .mkv sau mp4 sau alta, dar niciodată .exe. 
  • Acordaţi o atenţie deosebită autenticităţii site-urilor. Nu vizitaţi site-urile care permit vizionarea emisiunilor TV până când nu sunteţi siguri că acestea sunt legitime şi încep cu "https". Verificaţi dacă site-ul este autentic, examinând formatul adresei URL sau ortografia denumirii companiei, înainte de a începe descărcarea.
  • Nu faceţi click pe link-uri suspecte, cum ar fi cele care promit vizionarea în avans a unui nou episod; verificaţi programul serialului şi ţineţi cont de el.
  • Utilizaţi o soluţie de securitate fiabilă pentru o protecţie completă împotriva unei game largi de ameninţări.
Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite