Posesorii de console Xbox se vor putea juca pe acestea la fel ca pe PC, cu ajutorul unui mouse şi a unei tastaturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai importanţi oameni din cadrul Microsoft, şi liderul diviziei care se ocupă de consolele Xbox, Mike Ybarra, a declarat că fanii popularului sistem de gaming se vor bucura de suport nativ pentru mouse şi tastatură.

Deşi la suprafaţă diferă destul de mult, PC-urile desktop şi consolele Xbox One au la bază sistemul de operare Windows, adaptat cu tehnologii specifice şi o interfaţă optimizată pentru activitatea principală desfăşurată. 

În cazul consolei Xbox One, avem de-a face cu o interfaţă optimizată pentru afişare pe ecranul televizorului şi interacţiunea cu ajutorul gamepad-ului, dar asta nu înseamnă că suportul pentru mouse şi tastatură nu poate fi adăugat mai târziu, dacă se doreşte acest lucru.

Fără a da un termen precis pentru debutul oficial, oficialul Microsoft încearcă să liniştească temerile cum că suportul pentru mouse şi tastatură va da jucătorilor un avantaj nedrept în faţa celora care preferă gamepad-ul. Acesta asigură că platformele Windows şi Xbox vor rămâne separate, chiar dacă dezvoltatorii de jocuri vor avea o anume flexibilitate în ce priveşte tipul perifericelor suportate.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite