Plata fără cash: brăţara de la Mastercard şi inelul de la Visa ne arată puţin viitorul

0
0
Inelul Visa ar putea fi o metodă simplă de a plăti.
Inelul Visa ar putea fi o metodă simplă de a plăti.

Visa şi Mastercard par să fi devenit rivalii cash-ului din portofele. Ambele companii au anunţat anul acesta două metode inedite de plată: inelul, respectiv brăţara.

Mastercard a debutat cu brăţara „inteligentă“ la Electric Castle. A mers atât de bine, încât a transformat-o în produs pentru piaţa mare. La început de august, Banca Transilvania, a treia bancă din România după active, a lansat o brăţară prin care clienţii pot face plăţi în magazinele echipate cu aparate contactless. Noul serviciu, e de înţeles, a fost o premieră pentru piaţa din România.

Acum, Visa a avut la Jocurile Olimpice de la Rio un inel. Ceva mai confortabil decât o brăţară şi cumva mai comod de folosit, acesta ar putea deveni un gadget de zi cu zi. Acesta e echipat cu cip NFC şi funcţionează la fel ca un card „contactless”, la fel ca brăţara. Inelul Visa necesită doar o configurare iniţială, după care poate fi folosit şi fără a avea un smartphone la îndemână.

Plăţile sunt realizate, atât cu brăţara, cât şi cu inelul, în mod securizat folosind un sistem de token-uri, schimburile de informaţii rămân complet anonime. Totuşi, costă inelul şi abia din decembrie poate fi folosit. Poate fi rezervat pentru 53 de dolari, dar dacă vrei să fii cu o plată mai aproape de viitor, ar fi o investiţie bună. Asemenea şi brăţara, dacă eşti clientul băncii respective.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite