Peste 2 milioane de colete, livrate de Sameday în perioada Black Friday

0
0
Locker Sameday

Sameday a livrat, în timpul campaniei de Black Friday, desfăşurate în intervalul 13 – 20 noiembrie, peste 2 mil. de colete, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul de comenzi înregistrate pe 13 noiembrie a fost de 4 ori mai mare decât cel al unei zile obişnuite a anului. Mai mult, prima zi de luni de după Black Friday, a înregistrat şi ea o creştere de 250%, comparativ cu 2019, iar cea mai aglomerată zi, din punctul de vedere al volumului de expediţii, a fost marţi, 17 noiembrie, când echipa de curieri Sameday a livrat cu 35% peste vârful istoric atins în perioada stării de urgenţă.

Ridicarea coletelor din reţeaua de lockere easybox a fost în topul preferinţelor celor care au comandat în perioada campaniei de Black Friday, serviciul înregistrând o rată de adopţie de 3 ori mai mare faţă de anul trecut. Numărul coletelor livrate în easybox, în cadrul campaniei de anul acesta, a fost egal cu jumătate din întregul volum de livrări al ediţiei precedente.

37% dintre destinatarii din Bucureşti au ales să îşi ridice comenzile din lockere, în top urmând Cluj-Napoca şi Timişoara. Coletele au fost ridicate din easybox, în medie, cu 3 ore mai repede decât în luna octombrie, iar cel mai scurt timp pentru preluarea unui colet a fost de un 1 minut.

95% dintre coletele livrate prin Sameday, între 13 şi 20 noiembrie, au fost de tipul B2C, servind, astfel, sectorul de e-commerce. În materie de categorii de produse, românii şi-au orientat atenţia spre următoarele: modă (14.7%), casă, decoraţiuni şi bricolaj (13.9%) şi IT&C (13.6%).

În perioada Black Friday, Sameday a operat cu o flotă de peste 2500 de vehicule, ce au parcurs 2.5 mil. km şi 855 de lockere, de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite