Pentru prima oară, Bitcoin-ul valorează mai mult decât aurul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O unitate din cripto-moneda digitală a întrecut pentru prima oară preţul unui gram de aur. Joi seara, 1 Bitcoin valora 1.265 de dolari, în timp ce o uncie de aur valora 1.233 de dolari.

Creşterea din ultima perioadă este datorată cererii tot mai mari din China, acolo unde autorităţile avertizează că Bitcoin-ul este folosit pentru a transfera bani în afara ţării scrie BBC.

Schimbările din ultimele luni reprezintă o schimbare majoră pentru moneda care în 2014 căzuse la o valoare foarte joasă. Preţul Bitcoin-ului a fost in mare parte instabil încă de la apariţia sa din 2009, făcându-i pe mulţi experţi să se întrebe cât timp va mai rezista.

La începutul anului, autorităţile chineze au încercat să oprească operaţiunile în Bitcoin într-o încercare de a opri scurgerea de bani care ies în afara ţării ilegal. Totuşi, eforturile de la Beijing nu au reuşit decât să-i scadă puţin valoarea pentru ca mai apoi să urce înapoi.

Preţul Bitcoin-ului a început să fie corelat cu cel al aurului din 2016, atunci când potrivit unor studii, mai mulţi investitori au dat la schimb aurul pe care-l aveau în posesie pe monezi digitale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite