BNR: Nu credem în bitcoin pentru că nu este ceva palpabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Banca Naţională a României (BNR) nu crede în moneda virtuală bitcoin pentru că nu este ceva palpabil, în contextul în care şi Banca Centrală Europeană (BCE) are reţineri în ceea ce priveşte această monedă, iar banca centrală vrea să se asigure că nu existe pe piaţă produse riscante, care să compromită clienţii şi sistemul bancar, a declarat joi directorul compartimentului de reglementare a sistemelor de plăţi din cadrul BNR, Ruxandra Avram.

BNR nu crede în această monedă, adoptând o atitudine asemănătoare cu cea a Băncii Centrale Europene (BCE).

”Noi ca bancă centrală nu credem în bitcoini pentru că nu e ceva palpabil. BCE are şi ea reţineri în acest sens. Ne vom asigură să nu existe pe piaţă produse riscante, care să compromită clienţii şi sistemul bancar”, a afirmat Avram, în cadrul conferinţei Digital Banking & Insurance, organizată de revista The Diplomat.

Bitcoin este o monedă virtuală care permite transferul rapid al banilor, anonim şi fără controlul unei autorităţi centrale. Moneda este din acest motiv atractivă pentru cei care vor să evite controlul capitalului.

Valoarea totală a monedelor virtuale bitcoin aflate în circulaţie la nivel global atinsese, în decembrie 2016, un nivel record de peste 14 miliarde de dolari.

                                                                                                                                 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite