O provocare de pe TikTok a dus la moartea unei fete de 10 ani

0
0
TikTok FOTO Facebook

O fetiţă din Italia a murit asfixiată după ce a încercat să facă o provocare de pe TikTok, denumită „blackout challenge”.

Antonella a murit în baia din casa familiei sale, încercând să reproducă o provocare numită „blackout challenge” de pe reţeaua socială TikTok, informează Digi24, citând Agerpres şi AFP. Fata şi-a legat o curea în jurul gâtului pentru a rămâne cât mai mult timp fără suflare, încercând să filmeze întâmplarea pentru a o urca ulterior pe TikTok.

Ea a fost găsită inconştientă de sora ei mai mică, în vârstă de cinci ani, care i-a alertat pe părinţi. Antonella a fost transportată imediat la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit. Părinţii au fost informaţi de o altă soră a fetei cu privire la ce încerca aceasta să facă: „Antonella juca jocul asfixierii”.

„Nu am ştiut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?” spune tatăl fetei pentru cotidianul La Repubblica. Aceasta a luat decizia, alături de soţia sa, de a-i dona organele fetei pentru ca „alţi copii să trăiască datorită ei”.

Parchetul din Palermo a pornit o anchetă pentru incitare la sinucidere, iar anchetatorii au confiscat telefonul mobil al fetei, pentru a stabili dacă cineva i-a spus fetei să facă această provocare sau dacă ideea de a se filma a fost a ei.

TikTok a reacţionat şi ea la această tragedie, printr-un comunicat de presă: „Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite