O cameră foto Leica din 1932, placată cu aur, a fost vândută la o licitaţie cu 460.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar patru aparate există din această serie produsă de firma germană Leica   FOTO: BBC
Doar patru aparate există din această serie produsă de firma germană Leica   FOTO: BBC

Un aparat de fotografiat Leica placat cu aur a fost vândut la o licitaţie organizată în Hong Kong, pentru suma de 460.000 de euro, scrie BBC.

Leica Luxus II este placat cu aur, vine cu carcasă din piele de crocodil si datează din 1932, fiind unul dintre cele patru modele de acest tip care au fost vreodată realizate. Locurile unde se află celelalte trei aparate de fotografiat nu sunt cunoscute.

Fostul proprietar, care a murit anul trecut, a prezentat aparatul de fotografiat în 2001, într-o emisiune la postul BBC. Atunci valoarea sa a fost estimată la suma de 6.000 de euro.

Aparatele de fotografiat produse de firma germană Leica au apărut pe piaţă în 1925. Ele aveau un aspect modern, erau uşoare şi compacte, evidenţiindu-se faţă de cele din acea epocă, care erau de dimensiuni mari.

Anul trecut, un aparat de fotografiat Leica, prototip datând din 1923, a fost vândut cu suma de 2,16 milioane de euro. Primele prototipuri de camere au fost testate de compania germană încă din 1913.

Aparatul vândut la Hong Kong nu a reuşit, însă, să se ridice la valoarea estimată de specialişti, de circa 890.000 de euro.

Compania germană Leica a fost înfiinţată în 1849 şi a fost cunoscută sub numele de Ernst Leitz GmbH. În 1986 aceasta şi-a schimbat denumirea în Leica, datorită popularităţii brandului. Acum a fost spartă în trei societăţi care folosesc acelaşi brand. Una dintre acestea colaborează cu Panasonic pentru integrarea lentilelor Leica în seria de camere digitale Lumix. 

Mai puteţi citi:

FOTO Un colecţionar de camere vechi a fost arestat pentru că avea una folosită de comuniştii din URSS pentru spionaj

Un colecţionar de camere foto a fost arestat pentru că avea una nepotrivită cu „funcţia“ lui de civil. E vorba de o cameră de spionaj creată de sovietici şi pe care, se pare, ucraineanul nu avea voie s-o deţină.

Sony vrea să „ucidă“ pozele mişcate, pregăteşte camera cu senzor mobil

Sony se asigură că are ultimele luni din an plin. După primul mirrorless ieftin pe care l-a lansat, în corp de DSLR, compania pregăteşte un aparat foto mirrorless cu senzor mobil.

REVIEW Olympus OM-D E-M5 - Aparatul foto mirrorless care face designul de secol XX să arate bine chiar şi în prezent

Olympus are în portofoliu OM-D E-M5. Dacă l-ai vedea la cineva în mână şi nu l-ai recunoaşte drept aparat foto modern, ai fi îndreptăţit. Are un aspect retro, carcasa e construită din metal şi Olympus l-a dotat cu tot ceea ce ştie mai bine, dar asta doar la interior. La exterior seamănă cu un aparat pe film. Cât de bun este?

FOTO Al Doilea Război Mondial nu s-a derulat în alb şi negru, iar aceste imagini îl prezintă cu bogăţia sa de culori

Cei mai mulţi oameni cunosc cel de-Al Doilea Război Mondial din fotografii alb-negru, dar acesta a fost pe cât de colorat se poate. Din fericire, încă mai există imagini color din acea vreme.

FOTO Un fotograf şi-a cerut în căsătorie iubita într-un mod impresionant. A folosit doar un aparat foto şi imaginaţia

Cererile în căsătorie sunt momente încărcate de emoţii, dar în cazul unui fotograf din New York a fost o clipă încărcată de focalizare. El şi-a cerut iubita în căsătorie într-un mod unic.

Sfârşitul unei ere: Kodak renunţă la producţia de camere foto şi video

Grupul american Eastman Kodak, care a inventat aparatul compact de fotografiat şi camera digitală, se pregăteşte să iasă de pe această piaţă în prima jumătate a acestui an, încercând să taie costurile pentru a ieşi cu bine din faliment.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite