FOTO Al Doilea Război Mondial nu s-a derulat în alb şi negru, iar aceste imagini îl prezintă cu bogăţia sa de culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi oameni cunosc cel de-Al Doilea Război Mondial din fotografii alb-negru, dar acesta a fost pe cât de colorat se poate. Din fericire, încă mai există imagini color din acea vreme.

În prezent, aparatele digitale sunt cele mai populare şi mai folosite, dar mai există câte un nostalgic care să apeleze la aparetele foto cu film. În 1935, Kodak a introdus Kodakchrome, primul film foto color de mare succes. Cu acest Kodakchrome au fost realizate fotografiile prezentate în galeria foto ataşată acestui articol.

Şi da, cel mai mare conflict militar al secolului al XX-lea, de cele mai multe ori prezentat în imagini alb-negru, a fost pe cât de colorată este lumea în oricare altă perioadă a ei. Fotografiile au fost publicate pe site-ul shorpy.com, unde mai pot fi vizualizate şi alte galerii cu fotografii realizate cu acelaşi film Kodakchrome.

În ciuda naturaleţii pe care culoarea o dă unei imagini, Henri Cartier-Bresson, unul dintre cei mai mari fotografi ai secolului trecut, spunea că astfel de imagini strică momentul. Cele mai cunoscute fotografii ale sale au fost realizate pe film monocrom, dar pentru un reportaj pe care l-a realizat în China, pentru revista „Life“, şi-a călcat pe pasiune şi a venit cu fotografii color.

Pe lângă fotografiile din galeria foto alăturată, mai jos este un videoclip, un spot de promovare a Leica M-Monochrom, un aparat foto care aduce aminte de Leica III, unul dintre cele mai cunoscute modele folosite în secolul trecut. Povestea acestui videoclip e interesantă. Prezintă relaţia unui fotograf cu camera sa foto. Fotograful este, de fapt, Robert Capa, omul care a detaliat în imagini debarcarea din Normandia.

Haideţi să discutăm. Vă aşteptăm să dezbatem subiectul pe Tech Adevărul pe Facebook

Află mai multe despre fotografie: 

GALERIE FOTO Tehnologia aduce soldaţii celui de-Al Doilea Război Mondial în prezent

FOTO Trei fotografii îţi arată de ce să susţii cauze pe Facebook prin „like“ este o idee proastă şi nu ajută cu nimic

FOTO Prima poză de pe internet împlineşte 20 de ani

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite