Noul iPhone va avea un scanner facial care să nu fie păcălit sau cel puţin aşa vrea Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Google a încercat să implementez recunoaşterea facială în Android. Microsoft a făcut la fel cu Windows. Acum, Apple vrea să completeze partea de software cu un scanner special

Samsung şi-a promovat modelul Galaxy S8 şi prin multitudinea de opţiuni de deblocare, de la amprentă la scanarea irisului. Apple ar avea deja dezvoltat un scanner special pentru recunoaştere facială. Cele din prezent pot fi păcălite uşor cu o fotografie, astfel că cel nou va analiza versiunea 3D a feţei, pentru a fi mai greu de înşelat. 

Conform unor surse Bloomberg, tehnologia scannerului facial 3D va fi atât de bună, încât va face Touch ID să pară lent. Scanarea amprentei este, în prezent, cea mai bună opţiune, datorită timpului de răspuns şi calităţii. Ideea senzorului de scanare în profunzime a mai fost implementat şi de Google în proiectul Tango şi e folosit de Lenovo pe un telefon, dar acum n-ar mai fi utilizat pentru realitate augmentată, ci pentru securizare. 

Mai mult, spre deosebire de scannerul de iris din Galaxy S8, nu este atât de importantă distanţa la care ţii telefonul. Încă nu se ştie dacă va funcţiona şi în întuneric.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite