Nokia EOS, un telefon cu Windows, cameră de 41 megapixeli şi procesor quad-core

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Următorul smartphone vârf de gamă al Nokia ar putea fi dotat cu o cameră de 41 de megapixeli şi un procesor quad-core, potrivit TechnoBuffalo.com.

Dispozitivul, care s-ar putea numi numi Nokia EOS va rula tot pe platforma celor de la Microsoft, Windows Phone.  Potrivit unor surse ale MyNokiaBlog, finlandezii testează în prezent două versiuni diferite ale dispozitivului şi încearcă să găsească combinaţia perfectă de calitate/specificaţii tehnice.

Potrivit unor informaţii, Microsoft va face sistemul de operare Windows 8 compatibil cu procesoarele cu patru nuclee aşa că este logic ca Nokia, cel mai mare partener al companiei americane, să integreze astfel de procesoare în viitorul lor vârf-de-gamă. Astfel, se speculează că finlandezii ar folosi un procesor Snapdragon 800, mai bun decât cel găsit pe Samsung Galaxy S4.

Zvonurile despre acest telefon ciculă încă de la începutul acestui an. Compania se străduieşte să ofere un smartphone cu o cameră mai performantă decât cea găsită pe Lumia 920 şi se pare că va integra pe EOS camera găsită pe Nokia 808 PureView. Nokia 808 este un smartphone bazat pe vechiul sistem de operare Symbian. În ciuda faptul că Symbian a fost de mult dat la o parte, finlandezii mai pot recicla camera foto.
Ce oferă PureView?

Varianta de anul trecut a tehnologiei Pure View oferea 41 de megapixeli iar senzorul folosit avea o arie activă de 7728x5368 de pixeli.

Dar pe lângă senzorul de mare densitate, Nokia a folosit o tehnologia numită oversampling cu ajutorul căreia un singur pixel perfect era realizat din mai mulţi pixeli. Acest lucru le permite celor de la Nokia să limiteze dimensiunea unei imagini şi are ca rezultat o claritate mare a imaginii, zoom îmbunătăţit şi performanţe bune în condiţii de lumină scăzută.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite