Noi schimbări pentru Facebook: nu mai putem bloca primirea mesajelor şi nu vom avea drept de veto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook a făcut noi schimbări şi merge foarte bine la bursă în ultima perioadă FOTO Reuters
Facebook a făcut noi schimbări şi merge foarte bine la bursă în ultima perioadă FOTO Reuters

Facebook pregăteşte noi schimbări pentru platforma socială care vor afecta utilizatorii în viitorul foarte apropiat. După un an de schimbări, aceste ultime schimbări vor încerca să liberalizeze politicile de intimitate, dar care ar putea să fie considerate invazive de către utilizatori.

La nivel global, cea mai mare schimbare pe care o pregăteşte Facebook din 28 noiembrie 2012 este renunţarea la sistemul de veto pentru schimbările realizate şi anunţate pe pagina specială, Facebook Site Governance. 

Poate nu ştiaţi, dar până acum, dacă o asemenea schimbare primea mai mult de 7.000 de comentarii, apoi era supusă unui vot public. Evident,  totul depindea de cantitatea de oameni care votau în favoarea sau împotriva acestei schimbări.

Un nou sistem de feedback

Cu toate acestea, Facebook consideră că această setare punea cantitatea, în faţa calităţii părerilor. Vicepreşedintele Facebook, Elliot Schrange, a scris că „mecanismul de vot, care este pornit de către numărul de comentarii, a dus la un sistem care punea cantitatea comentariilor înainte calităţii. Propunem să închidem acest proces de vot pentru un sistem cu mai mult feedback şi implicare din partea voastră“.

Nu se ştie încă ce înseamnă acest lucru şi cum va aprecia Facebook feedback-ul oamenilor. Cu toate acestea, reţeaua socială fondată de Mark Zuckerberg este cunoscută pentru faptul că a introdus noi schimbări cu toate că utilizatorii au fost nemulţumiţi. De exemplu, profilul din acest moment, Timeline, a primit multe critici, dar Facebook nu a renunţat la el, iar astăzi este folosit pe scară largă.

În următoarele săptămâni Facebook va încerca să lanseze două opţiuni noi pentru a primi feedback de la utilizatori. Prima va fi o pagină unde utilizatorii îi vor putea trimite întrebările lor direct şefului Facebook pentru confidenţialitate, Erin Egan, iar apoi vor fi sesiuni deschise de întrebări şi răspunsuri, cu ajutorul unei videoconferinţe, unde Egan va răspunde întrebărilor.

Alte schimbări pe care Facebook le propune includ:

- O nouă unealtă pentru mesaje. Astfel, utilizatorii nu vor mai putea bloca alţi membri Facebook în a le trimite mesaje. Facebook susţine că va introduce noi filtre, mai diversificate, pentru a primi şi pentru a răspunde la comentarii.

- Schimbări în privinţa relaţionării cu produse, cum ar fi personalizarea instantanee.

- Mesaje de reamintire asupra lucrurilor care pot fi văzute de ceilalţi pe Facebook. De exemplu, atunci când ascundem o postare de pe Timeline, ea rămâne vizibilă în News Feed sau în Ticker.

- Sfaturi pentru organizarea Timeline-ului şi pentru ştergerea mesajelor nedorite sau ale celor în care am fost etichetaţi. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite