Misterul dispariţiei lui „Mark Zuckerberg de Rusia“: fondatorul celei mai mari reţele sociale din Europa a fugit din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavel Durov, omul care a creat cea mai mare reţea socială din Europa, a dispărut în urmă cu peste o lună. Poliţia vrea să elucideze misterul în cazul dispariţiei lui, deoarece este presupul autor al unui accident în Sankt Petersburg pentru care nu şi-a asumat vina.

Misterul în cazul disparaţiei lui Pavel Durov constă în faptul că prietenii apropiaţi susţin că este plecat în vacanţă, în timp ce autorităţile nu pot da de urma lui. Creatorul „Facebook de Rusia“ are 28 de ani şi reţeaua sa se numeşte VKontakte, cea mai mare din Rusia şi Europa. În urmă cu o lună, Pavel Durov ar fi lovit cu maşina un poliţist în oraşul Sankt Petersburg şi apoi ar fi fugit, scrie Ziarul Financiar, citând „Financial Times“.

Misteriosul eveniment în care a fost implicat Pavel Durov ar putea periclita viitorul companiei sale, iar analiştii consideră că totul este doar o înscenare pentru că el nu s-a conformat cererilor de la Kremlin. Oficialii ruşi vor control asupra acestui mediu important, VKontakte, pentru a supraveghea mai bine schimbul de informaţii în Rusia. 

Din decembrie 2011, când protestele au stăpânit străzile Moscovei, reţelele sociale precum VKontakte, Twitter şi Facebook s-au remarcat ca instrumente puternice de organizare socială pentru oamenii nemulţumiţi din clasa muncitoare de mijloc a Rusiei. Iar în urmă cu câteva zile, VKontakte a fost blocată dintr-o aparentă greşeală.

În plus, după ce Pavel Durov a dispărut, United Capital Partners, un fond privat de investiţii din Moscova a cumpărat de la Viaceslav MIrilashvili şi Lev Leviev, foşti parteneri ai lui Durov, 48% din acţiunile VKontakte. Misterioasa mişcare a fost făcută, presupun analiştii, de către Kremlin prin oamenii pe care îi au în anumite poziţii publice. Totuşi, Ilia Sherbovici, directorul UCP, neagă aceste zvonuri, susţinând că achiziţia pachetului de acţiuni a fost realizată pe 2 aprilie, cu trei zile înainte de producerea accidentului. 

Toate aceste lucruri n-au nimic de-a face cu noi. Ce, credeţi că am aruncat noi poliţistul sub maşina lui Durov? Ilia Sherbovici

Articolul integral este disponibil pe site-ul zf.ro, iar mai jos sunt mai multe informaţii despre Pavel Durov şi VKontakte:

Misterele din jurul lui „Mark Zuckerberg de Rusia“

„Facebook al Rusiei“ a fost interzis. „Blocarea a fost o greşeală“, au explicat oficialii, dar există opinii contrare

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite