Microsoft schimbă suita Office pentru Internet, pregăteşte „Office Online“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft pregăteşte o schimbare pentru al doilea cel mai cunoscut produs al său. Compania vrea să-l facă mai „prietenos“ cu mediul online.

Microsoft a schimbat de curând numele platformei de cloud computing SkyDrive, acum se numeşte OneDrive, şi se pare că pregăteşte o schimbare pentru pachetul Office, versiunea de web. În prezent, aplicaţiile sunt adunate în Office Web Apps, dar The Verge notează că Microsoft vrea să le mute pe office.com şi să denumească pachetul Office Online, fiind optimizate pentru lucrul cu documente direct în „nor“.

Redenumirea în Office Online nu are legătură cu niciun proces pierdut de Microsoft, cum s-a întâmplat cu SkyDrive, iar denumirile Excel Online sau Word Online sunt mai puţin confuze decât cele de până acum, cum ar fi Excel Web App şi Word Web App. Mai mult, aceste web apps sunt în SkyDrive şi accesul nu este atât de intuitiv, pe când cele online vor fi găzduite pe site-ul office.com, deşi vor fi accesibile şi din OneDrive.

Principalul rival pe acest segment pentru Microsoft este Google care are un uşor avans atât prin aplicaţiile oferite pe dispozitivele mobile, cât şi prin uşurinţa în utilizare. Schimbările sunt aşteptate să sosească până în primăvară, când Microsoft va susţine conferinţa Build. Acolo se speculează că vor fi prezentate detalii cu privire la Windows 9 şi va fi lansată actualizarea pentru Windows 8.1.

În galeria foto ataşată acestui articol sunt câteva screenshot-uri primite de The Verge. Acestea prezintă şi noul set de pictograme pe care Microsoft le va folosi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite