Microsoft lansează Surface Pro 3: e un rival direct pentru Macbook Air şi se vrea adevăratul înlocuitor de laptop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft a lansat o nouă tabletă Surface. Pro 3 provoacă Macbook Air. FOTO Reuters
Microsoft a lansat o nouă tabletă Surface. Pro 3 provoacă Macbook Air. FOTO Reuters

Microsoft a introdus astăzi o nouă tabletă. Se numeşte Surface Pro 3 şi are un ecran de 12 inci full HD. Microsoft se laudă că este mai bună decât Macbook Air şi preţul începe de la 800 de dolari.

Microsoft a crescut ecranul pentru Surface Pro 3 şi a transformat tableta într-un rival perfect pentru Macbook Air, cel mai popular laptop portabil de la rivalul Apple. Noul model are un ecran de 12 inci full HD cu un raport de 3:2. Înainte era 16:9 potrivit mai ales pentru telefoane. Mai mult, Microsoft susţine că noua sa tabletă cântăreşte doar 800 de grame, adică e mai uşoară decât un Macbook Air. Totuşi, laptopul Apple are şi tastatură integrată, pentru Surface Pro 3 trebuie să o iei separat.

Microsoft Surface Pro 3 are un procesor Intel Core i7 Haswell, este noul tip de laptop, după cum a spus compania. Evenimentul se transmite live pe site-ul Microsoft. Mai mult, compania se laudă că e un model foarte subţire, deşi la fel de rezistent ca până acum, cu un proces nou de fabricaţie. Înainte de anunţul oficial, Satya Nadella, directorul Microsoft, a explicat de ce Microsoft alege să construiască hardware. 

„Nu suntem interesaţi să construim frigidere. Vrem să construim experienţe care aduc împreună toate capacităţile companiei noastre. Vrem să construim dispozitive mobile pentru productivitate“, a spus acesta.

Microsoft a prezentat potenţialul tabletei cu o versiune a aplicaţiei Photoshop optimizată pentru ecranele tactile. Preţul pentru Surface Pro 3 începe de la 800 de dolari pentru cea cu Intel i3, iar în magazine e disponibilă de mâine (desigur, în SUA). Tableta, în cea mai bună versiune, se apropie de 2.000 de dolari. Asta înseamnă că e dotată cu Intel i7, cel mai bun procesor de la Intel, o memorie RAM de 8GB şi un spaţiu de stocare pe SSD de 512GB.

12 inci pe lângă vechiul model cu ecran de puţin peste 10 inci.

surface pro 3

Experienţă îmbunătăţită de utilizare

Pe lângă hardware, Microsoft s-a axat şi pe acele elemente care întregesc experienţa de utilizare. Spre exemplu, poţi face un dublu click acum cu stylusul tabletei, în browser, iar noul kickstand gândit pentru Surface Pro 3 are şi un mod potrivit celor care desenează pe tabletă. În plus, celebrul accesoriu Type Cover a devenit mai bun, cu o prindere mai rezistentă, tot magnetică. Dispozitivul stă mai bine în poală acum, precum un laptop. 

După cum a prezentat Microsoft tableta şi după cum sunt gândite accesoriile e clar că e un produs pentru acei utilizatori interesaţi de performanţă, dar şi de versatilitate în sensul că acest dispozitiv să le fie şi „pânză“ de desen şi ciornă. Mai mult, acele notiţe pe care le faci pe marginea unui document vor fi sincronizate online. Iar stylusul poate lansa, chiar şi când tableta e oprită, aplicaţia OneNote şi aceasta poate reţine conţinut web în notiţe.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite