Lumea telefoniei se schimbă: Skype are o creştere de două ori mai mare decât cea a operatorilor globali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Skype a avut o creştere record de trafic
Skype a avut o creştere record de trafic

Skype a avut în 2012 o creştere record de trafic, de două ori mai mare decât cea a operatorilor. Acum, apelurile efectuate prin Skype reprezintă o treime din tot traficul global.

Anul 2012 nu a fost lipsit de competiţie pe piaţa VoIP, dar Skype a rezistat remarcabil de bine şi a ajuns la o creştere de 44%. Aceasta a venit pe fondul sporirii şi traficului internaţional pe piaţa de telecomunicaţii cu 5% şi a contabilizat, anul trecut, 490 de miliarde de minute, scrie CNet. Datele provin de la TeleGeography şi indică faptul că toate apelurile realizate prin Skype au reprezentat o treime din traficul total din lume.

Noile date pun o presiune mai mare pe operatorii care simt ameninţarea venită din creşterea aplicaţiilor care oferă servicii de apeluri şi mesagerie instant, cum ar fi WhatsApp, Viber sau Face Time (Apple). Din totalul de minute, Skype a avut 167 de miliarde (sunt incluse şi cele video). Asta reprezintă o creştere de două mare decât a tuturor operatorilor din lume.

„Presiunea pe operatori va continua să crească în următorii ani. În timp ce Skype este cea mai cunoscută aplicaţie pentru apeluri, este totuşi departe de mărimea reţelei de telefonie actuale. [...] Poate cea mai mare ameninţare pentru aceşti operatori o reprezintă Facebook cu recenta funcţie de apel din Messenger“, a declarat Stephan Beckert, analist TeleGeography.

image

Facebook are peste un miliard de utilizatori, aşa că potenţialul este foarte mare pentru Messenger. Deocamdată, testele s-au făcut în America de Nord, iar ceilalţi utilizatori beneficiază doar de posibilitatea de a trimite mesaje audio. Pe parcursul lui 2013, cel mai probabil, toţi membrii reţelei vor avea această funcţie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite