„Leul Curajos” e prima aplicaţie pentru copiii bolnavi de cancer din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Leul Curajos“ e prima aplicaţie, pentru Android şi iOS, destinată copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer din România.

Bolnavii de cancer, care se află în tratament activ sau care sunt înregistraţi în evidenţa unui medic de specialitate cu un astfel de diagnostic, şi au vârsta între 6 şi 15 ani pot folosi aplicaţia „Leul Curajos“. Aceasta permite evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confruntă un copil bolnav de cancer şi reprezintă un element de noutate în domeniul oncopediatriei şi un punct de pornire în elaborarea unor studii naţionale de specialitate.

Aplicaţia a fost dezvoltată cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România prin Programul Mobile for Good şi este o interfaţă dinamică şi interactivă a programului zilnic de suport al pacienţilor „Nu Mi-e Frică!“, implementată pentru început în secţia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuţă Cluj Napoca. A fost, ulterior, extinsă în opt secţii de oncopeditrie din toată ţara.

Datele obţinute în urma folosirii aplicaţiei vor oferi specialiştilor Asociaţiei Little People informaţii importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului. Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii şi adolescenţii afectaţi de cancer să obţină mai multe informaţii despre experienţa bolii şi să înţeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

Aplicaţia este disponibilă doar pentru pacienţii oncopediatrie şi poate fi descărcată din Play Store, iar în curând va fi disponibilă şi pentru iOS în App Store.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite